2023-12-12
🐾狐狸食堂早排Happy Friday同朋友去尖沙咀覓食~ 餐廳行日式簡約路線,格局不大但溫馨,同朋友飲酒食串燒用餐體驗非常不俗🥰✨五花腩set (燒煙肉蕃茄卷/燒蘋果肉桂豬腩卷/燒野菜豬腩卷/醬燒年糕豬腩卷)🥩控必須要點~四種特別口味同朋友分享啱啱好! 煙肉蕃茄味酸口感,蘋果肉桂鹹香口感,醬燒年糕煙靭口感,燒野菜甘香口感各有各風味,但都好好食✨免治雞肉棒set (明太子/檸檬鹽/芝士/醬燒)四款口味滿足所有人願望😋 四款都係鹹香口感,但各有各特色~ 雖然款款都咁正但我個人鍾意檸檬鹽酸鹹效果,雙重滋味非常特別✨燒五花腩/燒厚切牛舌/燒雞皮燒五花腩烤得外脆內軟,肉汁四溢牛舌厚切口感一流有咬感燒雞皮烤得香脆,啖啖好滋味✨醬油燒白鱔/ 燒墨魚咀 /蒲燒鰻魚白鱔厚切豐富食感,醬油調味夠入味燒墨魚咀彈牙有咬勁蒲燒鰻魚夠入味唔會腥✨明太子玉子燒/鱈魚絲玉子燒大大份,加埋明太子口味夠特別鱈魚絲超香脆,配埋沙拉醬當小食超級正
✨免治雞肉棒set (明太子/檸檬鹽/芝士/醬燒)
✨燒五花腩/燒厚切牛舌/燒雞皮
燒五花腩烤得外脆內軟,肉汁四溢
牛舌厚切口感一流有咬感
燒雞皮烤得香脆,啖啖好滋味
✨醬油燒白鱔/ 燒墨魚咀 /蒲燒鰻魚
白鱔厚切豐富食感,醬油調味夠入味
燒墨魚咀彈牙有咬勁
蒲燒鰻魚夠入味唔會腥
✨明太子玉子燒/鱈魚絲
玉子燒大大份,加埋明太子口味夠特別
鱈魚絲超香脆,配埋沙拉醬當小食超級正