天气仲系冻冻地,啱晒打边炉,今日黎到「酒锅」,佢地嘅食物选择相当多🤤,仲有mocktail提供🍸餐厅装潢走古代宫廷风,仲有大量壁画甚有玩味。有选择困难嘅我一于试下佢地嘅二人餐😍ᨎᨎᨎᨎᨎᨎ🜲「全要二人餐」$388/位套餐火锅配料包括黑毛和牛、海鲜拼盘、黑松露虾蟹饺、鱼皮饺、手打墨鱼丸、手打芝士虾丸、什锦蔬菜篮同招牌冻豆腐,种类好多,超级丰富🤩! 我地拣左黄金美人汤底,汤底呈黄金色泽,饮落鲜甜暖胃,花胶同鸡件都系自己落,花胶爽口大旧,鸡肉都好鲜嫩,估唔到仲有猪肚,猪肚食落都颇为爽口💯。𐫱黑毛和牛𐫱黑毛和牛呈现到油花,牛味浓郁,牛嘅脂肪同肉比例一流,软稔口感一𣊬间化开,极为香浓😚𐫱海鲜拼盘𐫱内有蛏子、海虾、扇贝及卜卜蚬,全部食材都几大份,食得出好新鲜鲜甜,令到汤底更加多左层海鲜鲜味👍𐫱黑松露虾蟹饺及鱼皮饺𐫰两款都系手打,黑松露虾蟹饺嘅黑松露味非常出,基本上一口咬落去就先系黑松露香涌入口腔,虾及蟹都几弹牙;鱼皮饺皮薄,鱼肉亦够鲜🤤.𐫱手打墨鱼丸及手打芝士虾丸𐫱两份手打丸都食到系弹牙,鲜嫩味十足,打得都几胶身,一口落去有流心芝士😳.𐫱招牌冻豆腐𐫱冻豆腐豆味浓郁鲜甜,吸收晒汤嘅精华,超好食🤪𐫱蔬

ᨎᨎᨎᨎᨎᨎ
🜲「全要二人餐」$388/位

𐫱黑毛和牛𐫱

𐫱海鲜拼盘𐫱

𐫱黑松露虾蟹饺及鱼皮饺𐫰
𐫱手打墨鱼丸及手打芝士虾丸𐫱
𐫱招牌冻豆腐𐫱
冻豆腐豆味浓郁鲜甜,吸收晒汤嘅精华,超好食🤪

𐫱蔬菜拼盘𐫱
有娃娃菜、油麦菜、南瓜片、粟米芯及蕃茄仔,食材新鲜又解腻🥗

ᨎᨎᨎᨎᨎᨎ
2024-02-25