2020-03-31
尖沙咀K11出名有五少特色餐廳,最近同朋友去開尖沙咀就嚟咗呢間主打創意泰西Fusion菜既餐廳食午餐,餐廳更特別係泰國空運多款地道私房秘製醬汁及食材到港,等大家喺香港都可以食到好味泰國嘢,餐廳裝修同擺設以簡約為主,喺疫情期間餐廳仲會係入座時派發小紙袋裝口罩,認真貼心💜_🍕酥炸軟殼蟹鹹蛋黃金手拉薄餅 $188見到上網好多人推介呢個,加上係餐廳推介之一所以決定叫黎試吓,聽個名見到軟殼蟹、鹹蛋黃仲有芝士已經覺得超級吸引,食落去都有驚喜😋薄餅份量都唔少下,食完已經覺得好飽肚😂薄餅鋪滿拉絲芝士同香濃鹹蛋醬,另外仲落咗一啲泰國料理常用嘅香草,食落去即刻有返啲泰式風情,香口惹味🤩值得一提嘅係每塊薄餅上面都會有大大嚿嘅軟殼蟹,軟殼蟹酥炸香脆,同朋友都覺得好滿意🙂_🦴泰式單骨雞翼(自家製泰式辣醬)$78有冇朋友仔好鍾意食雞翼呢?呢度亦都有幾款雞翼選擇,除咗泰式辣醬之外仲有鹹蛋黃味,不過因為上面我哋已經叫咗個鹹蛋黃Pizza所以今次就試吓泰式辣醬,單骨雞翼食落去好方便,泰式辣醬食落去亦都唔會話太辣,反而係酸酸地好開胃,值得一試😊
_
🍕酥炸軟殼蟹鹹蛋黃金手拉薄餅 $188