2020-02-06
之前聽朋友講依間串燒店唔錯,今日約左朋友係尖沙咀食飯,諗唔到食咩,所以一於試下佢!餐廳地方唔算大,但環境幾舒適,燈光暗暗地,似酒吧,好岩飲酒傾計。而牆上都有唔少酒樽嘅裝飾,幾有心思!燒物有肉類、海鮮、蔬菜等,唔夠飽仲有焗飯,選擇都幾多!鹽燒安格斯牛柳粒牛柳粒大大粒,都幾厚切,用鹽燒既方法最能食到肉質既鮮味!麻吉燒外面似係魚蛋,甜甜地,中間年糕燒完後,口感煙韌軟糯,好味!黑松露香菇醬燒扇貝黑松露香濃,配埋香菇味道更香,而且分量都多,扇貝新鮮,燒得岩岩好,一啲都唔乾!蒜蓉燒原條茄子茄子大大條,好juicy,而且蒜蓉香脆,口感一流!肉汁香燒餃子雞翼雞翼外皮燒得香脆,肉質嫩滑,而且中間好似有啲明太子既餡,口感豐富!汁燒BB露荀露荀好嫩,食落爽口多汁,孜然粉均勻咁塗左係露荀既表面,好味!金黃醬廣島蠔金黃醬有啲似沙律醬,酸酸甜甜幾開胃,廣島蠔都幾大隻。燒豬頸肉豬頸肉肉質嫩滑,外面燒得金黃香脆,而且份量都幾多!由於無水供應,我地叫左柚子茶同涼茶,最岩食完燒野,清一清熱氣!最後埋單每人都係263蚊,價錢合理,食物有水準!
燒物有肉類、海鮮、蔬菜等,唔夠飽仲有焗飯,選擇都幾多!
鹽燒安格斯牛柳粒
牛柳粒大大粒,都幾厚切,用鹽燒既方法最能食到肉質既鮮味!
麻吉燒
外面似係魚蛋,甜甜地,中間年糕燒完後,口感煙韌軟糯,好味!
黑松露香菇醬燒扇貝
蒜蓉燒原條茄子
茄子大大條,好juicy,而且蒜蓉香脆,口感一流!
肉汁香燒餃子雞翼
汁燒BB露荀
金黃醬廣島蠔
金黃醬有啲似沙律醬,酸酸甜甜幾開胃,廣島蠔都幾大隻。
燒豬頸肉
豬頸肉肉質嫩滑,外面燒得金黃香脆,而且份量都幾多!
最後埋單每人都係263蚊,價錢合理,食物有水準!