2022-06-26 38 浏览
每次星期五過嚟呢頭食飯都要準時收工, 如果唔係實要等位. 今晚有啲想飲胡椒豬肚湯, 就嚟咗呢間食. 坐低嘅時候都仲有一兩張空枱, 然後下一秒已經full咗🫕新加坡肉骨茶(白胡椒蒜頭)配料豐富, 除咗好入味又腍嘅排骨之外, 當然仲有響鈴, 豆卜, 油炸鬼, 炸魚皮, 支竹, 豬手等等食材. 全程仲有個火爐喺個鍋下面keep住個湯熱辣辣✔️🐓海南雞(半隻)有得揀一隻/半隻, 第一次食就半隻. 配油飯同雞湯. 油飯好好味, 半隻雞切咗有十幾件, 肉質嫩滑, 肥瘦適中. 三隻醬汁我最鍾意都係配豉油汁食✔️🍝炒貴刁醬汁惹味, 蝦仁爽口彈牙, 河粉同油麵夠鑊氣, 同臘腸一齊食好好味✔️🧋美祿哥斯拉/ 珍多冰食咗咁多味道比較濃嘅嘢, 都要叫番杯凍飲. 推介凍嘅美祿同珍多冰✔️💛個人必食推介: 肉骨茶, 海南雞返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

🫕新加坡肉骨茶(白胡椒蒜頭)

🐓海南雞(半隻)

🍝炒貴刁

🧋美祿哥斯拉/ 珍多冰

💛個人必食推介: 肉骨茶, 海南雞

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)