招聘中
薪金面议
10天前
嗰日係尖沙咀行街唔知食咩好,就隨便簡左k11對面間泰國餐廳!呢間餐廳位置好方便,所以Peak hour都會見到有人等位。餐廳要落地下一層,佔地好大,重點係裝修得泰式風情十足,冷氣又開得好夠,所以一坐落去都幾開心⋯泰式青芒果沙律 $78:青芒果食落好清爽,酸酸甜甜配上泰式辣汁,好清爽解膩,入面仲有啲蝦米仔,仲有少少鮮味。馬拉盞炒通菜 $75:調味岩岩好,唔會過咸過辣,通菜爽口。蒜蓉越南牛油雞翼 $78:佢唔係我哋想像嗰種包炸漿落去炸既牛油雞翼,係比較似生炸🥲雞翼係deep fried,炸得比較乾身,有好多炸蒜。泰式蝦炒金邊粉 $108:蝦有啲霉,亦唔算大隻,金邊粉味道唔係太夠,反而俾銀芽既草青味(臭)搶左,如果走銀芽可能會好啲🥲。泰式明爐魚 $188:我地簡左烏魚。魚肉係嫩滑既,湯既味道都唔錯。不過魚皮上仲有魚鱗未清乾淨,以至於食既時候都會唔小心食到,扣分。性價比:我地兩個人叫左以上既野,再加一個椰青,人均都要$300有多,每樣菜既份量其實都偏少。佢既餐廳裝修氣氛係好好,但味道真係有啲失望,不太推薦🥲。

馬拉盞炒通菜 $75:調味岩岩好,唔會過咸過辣,通菜爽口。