2021-02-24 101 浏览
一間位於尖沙咀嘅日式餐廳,門口係一間日式雜貨店,而行入少少就係佢哋嘅咖啡室!佢哋嘅裝修以乾花為主題,從門口到盡頭都擺滿唔少嘅乾花,而且有一啲比較復古嘅裝飾,令人置身於日本嘅小店。如果你想晏晝過嚟,最好就book咗位或者早少少到啦,因為呢一到晏晝會有好多人過嚟食飯,一啲比較靚嘅位置就一定要book啦!今次我嚟到就試咗佢哋嘅四品料理(108hkd),嘢飲跟餐就可以半價,我就叫咗佢哋一杯拿鐵(22hkd)。咁四品料理就可以減兩個冷盤同兩個熱菜,咁我就分別揀咗清酒糖心蛋同芝麻菠菜作為我嘅冷菜。另外熱菜我就揀咗照燒雞扒同蒲燒鰻魚!另外你可以配飯團或者烏冬,而我就選擇左佢哋嘅明太子富士山飯團。食物方面,個照燒雞扒都好入味,而家鰻魚就相對比較普通。頭盤就比較出色,個人幾鍾意佢哋嘅芝麻菠菜,好新鮮好食。個飯團就覺得一般啦,因為飯好多,明太子就好少,咬落口就基本上得好少明太子最後我叫咗杯latte都好難飲, 彷彿好似中咗服咁!總括來講呢度打卡影相係唔錯,但食物來講就一般般

食物方面,個照燒雞扒都好入味,而家鰻魚就相對比較普通。
頭盤就比較出色,個人幾鍾意佢哋嘅芝麻菠菜,好新鮮好食。

最後我叫咗杯latte都好難飲, 彷彿好似中咗服咁!
Latte

總括來講呢度打卡影相係唔錯,但食物來講就一般般