2022-09-20
見到呢間尖沙咀既川味辣蟹推出2週年優惠,每位消費滿$150即可享有 1蚊食到招牌雞煲 或 1蚊麻辣小龍蝦一份,即刻用openrice訂枱同朋友食啦~餐廳食物種類都好多元化,有辣蟹、烤魚、串燒同雞煲,海鮮控一定要叫佢地既海鮮大咖,海鮮大咖就係大廚每日精選八款時令海鮮,例如有龍蝦、肉蟹或膏蟹、瀨尿蝦、鮑魚、蟶子皇、青口、廣島蠔等,非常豐富,今晚我地主力食佢既雞煲、砂鍋粥同串燒🐓$1招牌雞煲一打開個蓋就聞到好香,雞肉煮得好入味,肉質鮮嫩多汁,配料有洋蔥、花椒八角等,夠哂惹味,平時正價做緊$188而家優惠價$1就食到,超抵😍🔥馳名砂鍋田雞粥 ($68配料 + $38砂鍋粥底)店員推介我試下佢地既砂鍋粥,配料可以自選,可以揀蟹、鮑魚、魚片等等,我地今日就揀左田雞粥,田雞口感爽滑啖啖肉,配埋綿滑既粥底好好食,推介😌👍🏻👍🏻👍🏻燒煙肉露筍卷 ($38)雞煲同砂鍋粥已經咁出色,估唔到串燒都同樣性價比高,呢個煙肉露筍卷好好食,露筍翠綠爽口無渣,煙肉既油脂滲透到露筍度,正👍🏻🔥燒美國黑豚肉 ($48)份量都幾多,燒烤過後肉質鮮甜唔會腥,帶有少少油脂同筋膜,肉質軟嫩多汁,推介🥰風味燒豬大腸 ($48/2串)
🐓$1招牌雞煲
馳名砂鍋田雞粥 ($68配料 + $38砂鍋粥底)
燒煙肉露筍卷 ($38)
燒美國黑豚肉 ($48)
風味燒豬大腸 ($48/2串)
豬大腸燒烤過後逼出多餘油脂,散發出豬油香氣,口感有嚼勁唔會過韌,正😄
燒雞皮 ($48/2串)
雞皮燒到脆卜卜好似薯片咁,送酒小食一流
燒油花牛舌心 ($48)
口感煙韌彈牙,加入少少鹽調味已經足夠,肉汁豐腴,齒頰留香
招牌金銀蒜燒茄子 ($48)
茄子好大條,燒到好腍,上面鋪左滿滿既蒜蓉,加埋秘製甜豉油一齊食好正🔥
燒四季豆 ($20)
四季豆翠綠鮮嫩,火侯控制得好好,唔會燒到好乾👍🏻👍🏻👍🏻
燒金菇 ($20)
平時多數食牛油焗金菇,估唔到燒金菇又幾好食,好juicy😌👍🏻
燒翠玉瓜 ($20)
翠玉瓜有豐富既水份,配埋孜然粉既獨特調味,鹹甜適中,正😚
燒菠蘿 ($28)
菠蘿鮮甜多汁,高質😚
椒鹽鮮淮山 ($48)
平時比較少見炸淮山,新鮮淮山外皮炸得金黃香脆,內裡質感鬆化軟淋,鹹度適中,滋味十足