2020-05-28 589 浏览
台灣既恆之茶居 原來係香港開左店今日下午茶就黎試下佢😎位置係尖沙咀力寶太陽廣場 如果係呢頭返工既話,又一個食lunch好地方。恆之茶居餐牌有飯類,有小點,有飲品今日晏晝2:30左右黎到,叫左幾個招牌小點叫左松露蝦餃,海膽燒賣,酥皮叉燒包同酥皮蛋撻王食點心點小得蝦餃燒賣_松露蝦餃 $32一籠3隻我堂食所以有埋個點心籠上枱 熱辣辣蝦餃皮夠薄 望入去已經望到粒粒松露咬落食到點點松露味 蝦既份量都夠整體不錯_海膽燒賣 $32一籠3隻第一次食海膽配燒賣每粒燒賣上面都有海膽鋪係上面 而且唔係細到你睇唔到果d咼可能因為海膽熱左既關係 當然冇生食果陣味咁鮮燒賣大大粒 熱辣辣架🤤咬落啖啖蝦肉 好滿足❤️_酥皮叉燒包 $8/個聽講黎呢到必食酥皮叉燒包8蚊一個,於是我一點點左3個,湊夠一碟😆我覺得我點3個酥皮叉燒包呢個決定係岩架😆因為一個真係唔夠喉架薄薄一層酥皮 做得恰度好處咬落口感非常好👍🏻入面餡料份量一d都唔吝嗇,啖啖叉燒🤤🤤醬汁好match 咸甜比例岩岩好推介推介🤤一人食3個一d都唔會多🤤_酥皮蛋撻王 $8Size唔大兩啖就可以食哂嚕酥皮如果脆d就好d啦😝_雖然呢到主力外賣,但其實隔離都有d堂食座位架😝
台灣既恆之茶居 原來係香港開左店
今日下午茶就黎試下佢😎

恆之茶居餐牌有飯類,有小點,有飲品
今日晏晝2:30左右黎到,叫左幾個招牌小點

叫左松露蝦餃,海膽燒賣,酥皮叉燒包同酥皮蛋撻王

食點心點小得蝦餃燒賣

聽講黎呢到必食酥皮叉燒包
8蚊一個,於是我一點點左3個,湊夠一碟😆
薄薄一層酥皮 做得恰度好處
咬落口感非常好👍🏻
入面餡料份量一d都唔吝嗇,啖啖叉燒🤤🤤
醬汁好match 咸甜比例岩岩好
推介推介🤤
一人食3個一d都唔會多🤤
酥皮蛋撻王 $8

Size唔大
兩啖就可以食哂嚕
酥皮如果脆d就好d啦😝
_
雖然呢到主力外賣,但其實隔離都有d堂食座位架😝
而且聽講隔離間奔之食堂係同一個老闆既關係,所以係可以買入去食都得架
或者食奔之食堂再搭2個酥皮叉燒包又得🤣🤣🤣
強烈推薦酥皮叉燒包 半打都食到呀!😝