其實我都鍾意去尖沙咀iSquare行街,貪佢嗰邊餐廳夠多,然後附近又有好多展覽可以睇,位於地鐵站上蓋步行約5分鐘,square 樓上原來開咗一間星加坡餐廳,坐落大堂旁邊的三樓位置,地點真的非常方便,而且餐廳環境都算闊落,有獨立卡位,夥計嘅態度非常友善,落單同送餐速度都好快,啱晒約埋朋友過嚟行完街食嘢休息吓坐吓。當日去到嘅時間係夜晚六點後人流都唔算好多,去到夥計帶我哋坐低,落單叫咗佢地推薦嘅大蝦叫咗一份新加坡大蝦喇沙,配料都算多半隻全熟雞蛋,仲有一啲豆卜同埋魚片豆卜,兩隻大蝦入面蝦頭重有蝦膏!充滿東南亞風味嘅椰香辣味,油麵份量好足,都幾大碗同好飽肚。咖央多士都好酥脆,食完都想再食多份!咖央甜甜地配埋牛油冇得輸,呢個又係必點。重叫咗一份鹹蛋黃金炸魚皮,鹹蛋黃味非常濃厚,除咗魚皮炸到好香脆,一片魚皮表面都沾滿了鹹蛋黃,令到口感非常均勻,食到完全停唔到口!呢個又係覺得要推介嘅菜式。燕麥大虎蝦,口感會比較甜,大蝦食落還可以,炸得夠香脆搭救,份量又係剛剛好,兩個人食都OK。

2024-01-07