喺尖沙咀一間川菜餐廳嘅門口見到有1蚊雞大優惠,只要同枱食客人均每位消費滿$150, 即可用1蚊食到餐廳嘅招牌雞煲、花膠雞湯、椰子雞湯。而呢個咁抵食嘅優惠嘅餐廳正是川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店。呢度食物種類繁多,我哋叫佢個1蚊雞煲,佢有半隻嘅雞,雞肉嫩滑,醬汁惹味,好有四川嘅風味。串燒亦係呢度嘅熱門,佢哋嘅串燒火候控制得宜,做到外脆內嫩嘅口感,而最出色一定係牛筋丸,外皮仲搽咗香甜嘅蜜糖,味道更加豐富。而除咗辣蟹、串燒、烤魚、雞煲之外,仲有新推出嘅砂窩粥,用料十足,夠哂綿滑,配埋之後所推介嘅海鮮大咖就啱哂。佢哋入面有個名為海鮮大咖嘅海鮮拼盤,賣相極為吸引,只係每位$298(兩位起)就可以食到多款嘅時令海鮮,好似有波士頓龍蝦、軟殼蟹、大元貝、大連鮑魚、美國小龍蝦、廣島蠔、海蝦、青口、斑片等等,佢哋啲海鮮都係新鮮生猛,樣樣都食到其鮮甜嘅味道,口感彈牙爽口,尤其係龍蝦同埋蠔,鮮甜嘅味道更加突出。呢個拼盤除咗海鮮之外,入面仲有大豆芽、旺菜、蓮藕片、蘿蔔片,佢哋吸收哂海鮮嘅精華,食落會更加滋味。雖然呢度係川菜餐廳,但味道方面除咗有香辣 、麻辣之外,仲有惹味之餘但唔辣嘅蒜香味,海鮮配蒜簡直係絕配

雖然呢度係川菜餐廳,但味道方面除咗有香辣 、麻辣之外,仲有惹味之餘但唔辣嘅蒜香味,海鮮配蒜簡直係絕配,唔食辣嘅朋友都可以一試。