2018-04-19
今晚天氣有啲焗又熱🌞、感覺無乜胃口,於是放工約埋好友去公司附近既地方揾食,行下行下、行到出汗就到左漢口道度搵到呢間泰國菜上到餐廳 裝修相當骨子,氣氛相當唔錯,我地一坐底二話不說就叫左冰凍椰青冰,好快就呈上,椰青清甜爽口,椰蓉亦豐富,冰涼解渴,一流無得頂👍🏻食品方面 我地點左炒椰菜仔、香蘑蓉蒸扇貝 同埋甜品併盤🤤 先黎清炒椰菜仔,我地兩人都以健康、營養價值高既食品為主 所以椰菜仔就最岩。椰菜仔鮮甜又易入口,夠飽肚、清炒已經能帶出鮮味,確實要試跟著香磨蓉蒸扇貝,芬香僕鼻,蓉香四淺不在話下,每隻扇貝都有至少手掌般大、新鮮、肉質淳😉價錢更是合理,好抵食最後侍應貼心服務 亦將甜品送上,甜品併盤有三款種類我自己較喜歡椰汁西米糕,椰汁香濃、之後西米層夠淋爽,甜度剛剛好,如此水準實在難得。下次必定會再去試埋其他菜餚😉👍🏻
椰汁冰
椰菜仔鮮甜又易入口,夠飽肚、清炒已經能帶出鮮味,確實要試
炒椰菜
蒸扇貝
蒸扇貝
最後侍應貼心服務 亦將甜品送上,甜品併盤有三款種類
甜品拼盤