2023-05-29
尖沙咀加連威老道一間好玩好睇又好食的餐廳Mamaday,之前聽同事成日提起餐廳的菜單名稱好過癮,趁機會一於約埋個同事去見識下先🤣🥳餐廳格調非常型格,好適合鍾意打卡朋友仔,連每一枱斟水的水樽都是酒的玻璃樽🤭。每款食物的名稱都非常有趣,有個別菜色名稱真係好好笑🤭🤣係Mamaday食飯真係好開心,可以將返工煩惱都擱置一會✌🏻多謝同事仔帶我黎🫶🏻美食推介:👍🏻💛海龍皇比薩:薄餅非常脆,原隻龍蝦拆肉,配上新鮮蕃茄、芝士及千島醬,非常好食,龍蝦啖啖肉😋好滿足😌💛來自舊金山的斧頭豬:斧頭豬烤焗香口,而且肉嫩,味道就似食叉燒一樣👍🏻好食😋再配上麻醬烏冬麵、蝦片及新鮮沙律菜,非常豐富👍🏻💛普通到無得再普通既炸魷魚圈:真係一個普通既炸魷魚圈,魷魚圈外脆,內裡煙韌,是好食的小食之一😋💛非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶):飲品名超得意🤣勁多個字但原來係檸檬茶沙冰🤣🤣沙冰好清新,而且不太甜解膩一流👍🏻💛你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?:好正的名字🤭🤭落單個時會讀到忍唔住係到笑🤣充滿柚子蜜味的益力多沙冰,清新柚子香味道,更不會太甜🤭好飲👍🏻
多謝同事仔帶我黎🫶🏻
美食推介:👍🏻