2023-03-11
尖沙咀奢華風格一人火鍋尖沙咀柯士甸道新開嘅一間火鍋店~裝修走奢華風格路線💕環境高級 食物質素亦都好有質素 醬料喺調味區位置~行到嗰個位好似置身於水族館一樣 可以望住啲魚 一路調配醬汁 真係非常有feel 💕最欣賞佢哋秘製嘅XO醬 同埋蒜油 ❤️混合埋一齊嘅濃度啱啱好 好香呢度嘅一人一鍋有別於一般~有十多款嘅湯底任君選擇 我哋今日就試咗花膠湯底同麻辣湯底 我既花膠湯材料十足 有新鮮雞 同花膠越煲越濃郁🥰另外朋友叫咗個麻辣湯 打開個已經聞到陣陣嘅花椒味主食方面我哋order咗牛肉套餐$788~啱晒我同我朋友兩個都係牛魔王 有本地手切騸牯牛、安格斯特級手切肥牛、新鮮牛黃喉、牛白肉、牛肉粒、牛骨髓、黑栢葉同埋牛舌 基本上佢全部牛嘅質素都好高~最欣賞佢嘅牛白肉 入口即溶 牛肉粒嘅油脂分布好平均同juice我哋仲叫咗一個蔬菜藍🥰菜藍用一個裝飾盒盛載 擺盤好精緻 一次過有晒咁多款唔同嘅菜 真係滿足晒我哋咩都想食嘅人飲品方面Autumn 🍂 秋飲品有草莓汁、薄荷葉、青檸汁、梳打水同草莓味爆珠飲落唔會太甜,好有驚喜🥳成杯飲品都好FlashSpring 春飲品加入左青提子汁、青檸汁、檸檬汁、薄荷葉、梳打水同
尖沙咀奢華風格一人火鍋
同juice
飲品方面
Autumn 🍂 秋
飲品有草莓汁、薄荷葉、青檸汁、梳打水同草莓味爆珠
飲落唔會太甜,好有驚喜🥳成杯飲品都好Flash
Spring 春
飲品加入左青提子汁、青檸汁、檸檬汁、薄荷葉、梳打水同原汁爆珠
酸酸甜甜 非常開胃 打邊爐飲真係一流👍🏻
最後服務員叫我哋like埋佢哋嘅社交平台 每人就會有一客牛奶仙草芋圓 ~芋圓煙煙韌韌再配合埋紅豆同牛奶估唔到味道出奇地夾
整體來講成間餐廳嘅性價比都好高~絕對適合生日私人聚會既好地方,絕對值得一試!
港宴海鮮火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道122號麗斯中心地下