2023-07-31 1918 浏览
今日嚟到尖沙咀呢一間餐廳食飯,餐廳位置去尖沙咀地鐵站A出口對面行過去只係一條馬路之隔,我覺得都相對非常方便,搭𨋢上3樓就會見到!今日我哋安排咗坐入邊,我哋嗌咗一個小食兩個主食,黑松露炸薯條非常香脆,食得出係即叫即做,餐廳會比黑松露醬同埋茄汁我哋,正!蜆肉意粉亦都非常正!蜆肉嘅份量非常多,我哋見到最少都有10粒以上,每一隻都非常飽滿同埋新鮮,非常大粒,餐廳絕對唔會手軟!再配埋扁意粉食,調味亦都做得非常唔錯,蒜香味亦都非常足夠! 另外我哋叫做一個慢煮豬扒,餐廳標榜係用慢煮,我同朋友都非常期待!每一件都非常鮮嫩,而且因為用慢煮棒,所以唔會有過熟嘅效果!配菜方便亦都有火箭菜,蘑菇蘆筍同埋薯蓉,非常豐富!薯蓉嘅口感亦都非常creamy, 配埋慢煮豬扒食非常好味 餐廳另一個最大嘅特色就係有一個好靚嘅綠色酒吧!鍾意飲酒嘅我同朋友當然唔會少得叫兩杯Cocktail試吓!我就揀咗一杯,以白蘭樹下gin製成嘅cocktail! 口感嚟講,亦都唔會太strong, 相對容易入口,甜甜地非常好飲,晚餐送飯一流!下次會再上嚟試吓其他野食/飲,地點非常方便,一定會再返嚟

下次會再上嚟試吓其他野食/飲,地點非常方便,一定會再返嚟