2024-01-11
.📍#花月宮難得一月仲係凍凍地,唔可以放過打邊爐嘅機會😎今次揀左間尖沙咀樓上鋪,好光猛闊落,唔洗枱與枱之間好迫,坐得好舒服,貪心嘅我揀左四個湯底😇🍲花月宮特色四格鍋 $268分別包括有四川麻辣鍋、藥膳花雕花膠醉雞鍋、黑松露野菌鍋同蕃茄濃湯海鮮鍋。比較喜歡醉雞鍋,雞肉厚肉嫩滑,都算丈份,食落有酒香味,即刻落其他火鍋配料都無違和感。其次係野菌鍋,好濃好濃嘅菇味,烚蔬菜同牛肉比較合適,清清地可以帶出食材原有鮮味。🥢牛魔皇天梯拼盤$588係牛呀!!有手切牛頸脊、牛小排、封門柳及一口牛柳粒😍份量好驚人,兩個人都喜歡食牛就岩哂啦,每款牛肉都有牌仔寫咗牛嘅部位名稱及烚嘅最佳時間🤗跟住烚就唔會過熟了。牛小排最為好食,有油脂有牛味,牛柳粒出奇地食落幾juicy ! 喜出望外😳🥢珊瑚桂花雙拼$138好多份量,兩款都好爽口好鮮味。🥢脆骨腩$78切得厚薄適中,烚完仲係彈牙嘅,唔會有霉嘅感覺,好新鮮。🥢蟹子百花釀油炸鬼$78幾特別嘅火鍋配料,油炸鬼好似炸魚皮一樣,帶小小脆,再配蟹子百花滑,唔錯!🧉竹蔗茅根$68/一渣火鍋必配嘅降火飲品😇唔會太甜,好飲。**需另收加一服務費及每位$18醬料費**
📍#花月宮
🍲花月宮特色四格鍋 $268
🥢牛魔皇天梯拼盤$588
🥢珊瑚桂花雙拼$138
好多份量,兩款都好爽口好鮮味。
🥢脆骨腩$78
切得厚薄適中,烚完仲係彈牙嘅,唔會有霉嘅感覺,好新鮮。
🥢蟹子百花釀油炸鬼$78
🧉竹蔗茅根$68/一渣
火鍋必配嘅降火飲品😇唔會太甜,好飲。
**需另收加一服務費及每位$18醬料費**