2023-11-19 45 浏览
約咗個朋友去尖沙咀食飯 ,就搵到呢間台式居酒屋,餐廳環境氣氛輕鬆,仲有多款台式啤酒飲品,配埋小菜大蝦,真係幾啱同朋友傾偈啤啤佢。鹽嗆蝦 餐廳入邊就有個魚缸入邊有勁多生猛嘅大蝦,個人鍾意簡單啲,雖然佢有好多款口味嘅做法,呢個鹽嗆蝦,就可以好好地食到蝦嘅鮮味,仲要有好多隻蝦入邊都多膏。紅麴燒肉送酒嚟講呢樣餸真係幾好,出邊香脆,入邊係醃製過嘅豬肉,送酒嚟講呢啲香口嘅餸就最啱。腐乳空心菜腐乳空心在就正常發揮,蔬菜新鮮,調味適中。魚汁麵線麵線佢上邊會有啲蒜蓉,所以佢嘅麵線整體上會比較重蒜蓉味道,都係屬於香口類型嘅餸。芒果冰茶 / 荔枝啤酒佢飲品又幾有驚喜, 佢有多款台灣啤酒嘅無酒精同有酒拎嘅嘢飲。 芒果冰茶佢係有氣既,飲落去又有啲啤酒嘅感覺。 而荔枝啤酒,甜甜地幾香荔枝嘅味道,冇咩啤酒嘅苦澀味。 見到佢仲有間VIP房仔 ,如果人多有間房仔食飯吹吓水真係唔錯。

鹽嗆蝦

紅麴燒肉

腐乳空心菜
腐乳空心在就正常發揮,蔬菜新鮮,調味適中。

魚汁麵線

芒果冰茶 / 荔枝啤酒