2019-05-22 23 浏览
今日收工出咗尖沙咀,又要揾下嘢食。。。好姊妹話食台灣嘢不如就?Go go go我覺得似去咗酒樓點個菜先講果個雙拼小食先-個鹽水鴨都真係好好食,食完幾舊都唔會好咸,唔會想即刻飲水,d肉質都仲會彈彈地,唔會好似臘鴨咁實哂。-蛋黃小卷就做到好似隻蛋切開一片片咁,睇係ok好睇既。食落好重蛋黃味。兩個人叫雙拼,份量就啱啱好!-柯仔煎 唔叫柯仔煎唔叫點對得住自己。黎到時候,仲以為自己叫左菜莆蛋🤭 聞左兩野都幾香,個店員都好好想幫我地切開,但見我準備影相就叫我地襯熱食,唔好等凍哂!都幾細心嘅!相機食完我地都即刻開動啦,感覺真係同菜莆蛋真係非常相似,入面就加左好多好野味既蠔仔,都幾大隻,仲應該係已經煎炸過,有點糊椒粉味。味道都是不錯的,相對地食完半份都唔會好好脹同好濟。-三杯雞本來我同朋友都想叫鹽酥雞, 跟住個店員哥哥介紹我地,試下佢地既三杯雞, 話都好多人點咖, 都算幾招牌.咁我地最後聽佢講, 跟佢介紹試下.黎到個感覺好似雞煲咁, 聞到已經好香, 同埋佢係唔辣既, 都幾岩唔辣人士, 睇到個顏色都已經覺得好野味.食落去都仲熱辣辣既, 唔似一d煲仔菜拎出黎暖暖地咁, 肉質保持到彈牙同多肉汁, 配埋佢地個
今日收工出咗尖沙咀,又要揾下嘢食。。。
好姊妹話食台灣嘢不如就?
Go go go

我覺得似去咗酒樓

點個菜先

講果個雙拼小食先
兩個人叫雙拼,份量就啱啱好!

-柯仔煎

-三杯雞
咁我地最後聽佢講, 跟佢介紹試下.
食落去都仲熱辣辣既, 唔似一d煲仔菜拎出黎暖暖地咁, 肉質保持到彈牙同多肉汁, 配埋佢地個醬汁撈埋食好加分, 煲仔唔大, 但好足料, 感覺有接近半隻雞, 好都ok!

-炒A菜
最後點都要點個菜食下, 習慣左。。。
佢炒菜款式不多, 就點個最簡單既蒜蓉炒菜,。
不過佢小油炒, 健康人士先岩食.
2019-05-21