星期天到尖沙咀活动, 上地铁后立即seach 下openrice 有咩地方可以食个坐得舒服既 quick lunch, 此餐厅名列地区 top 20, 决定试下. 食台式餐厅, 每次都忍唔住encore红烧牛肉面, 呢度牛肉煮得好淋, 够哂入味, 牛筋同牛肉分布好平均, 有小小胶质, 非常好口感. 个面有D似刀削面, 有宽度食果时能够吸埋D汤汁, 令人回味.反而个盐酥鸡扒面就一般啦, 系新鲜, 但系脆浆比较厚, 而且鸡皮有肥糕, 我不禁除去块皮先放入口, 失去左盐酥既意思.由于唔饮得冻饮 (见隔离枱D台式冻饮卖相不俗, 好想饮), 我地叫左壶生果茶, 系用lipton 茶包加蜂蜜加mixed 生果粒粒, 有士多啤梨, 奇异果, 橙肉, 火龙果, 蓝梅. 上果时会用candle 热住, 保证饮到最后一啖都系温暖,  顺带一提, 佢会refill 红茶, 所以我地2个人饮都够share, 抵!入坐时waiter 已经讲明用餐时间限90分钟, 我地12点左右到, 心谂有无咁夸呀, 都唔满座. 后来走果时见到有堆人排队, 原来开始食tea, 咁又系, 睇comment d人都对佢d甜品好评,

由于唔饮得冻饮 (见隔离枱D台式冻饮卖相不俗, 好想饮
Fruit Tea
入坐时waiter 已经讲明用餐时间限90分钟, 我地12点左右到, 心谂有无咁夸呀, 都唔满座. 后来走果时见到有堆人排队, 原来开始食tea, 咁又系, 睇comment d人都对佢d甜品好评, 有机会一定要再黎试下先.
2015-08-30
等候时间
3 分钟 (堂食)
Fruit Tea