🎏️ 食盡油尖旺 — 高麗軒韓國料理 ✨#90cp尖沙咀篇 #90cp韓國篇➖➖➖➖➖早排想食韓國嘢 搵咗勁耐都唔知食乜好🥺 咁啱openrice見到尖沙咀嘅呢一間燒肉放題好似都幾好評價 所以就決定試一試🍖😤美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 晚市放題 $278/1人 (+$68 升級推介)難得嚟到梗係加埋$68試吓佢嘅海鮮同埋靚牛肉🤤 一開頭叫嗰陣唔知原來一份牛肉咁多 結果一嚟到嚇親🍖🙈 佢嘅嘢食種類都算多 除咗海鮮牛肉之外 佢仲有其他嘅韓式嘢食 好似係海帶湯嗰啲等等😆入返正題先 牛肉方面加錢嘅的確係好食啲嘅😏 比較推薦嘅係佢嘅prime 雪花牛 睇啲雪花都覺得好靚 配埋生菜食中和下油膩感都唔錯!! 如果冇加錢嘅話就比較推介食牛頸肉 食落去都算林 而且牛味都算出!! 海鮮方面就中規中矩啦 帆立貝算係比較突出😙 我都叫咗差唔多三轉帆立貝🤤 咁樣燒住嚟食的確係唔錯嘅!!不過相比之下佢嘅熟食方面就比較失色🙈 可能對佢嘅人蔘雞湯期望有啲高 飲落味道比較苦澀 可能唔係幾
🎏️ 食盡油尖旺 — 高麗軒韓國料理 ✨
#90cp尖沙咀篇 #90cp韓國篇
➖➖➖➖➖

🍖😤

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🔸 晚市放題 $278/1人 (+$68 升級推介)

不過相比之下佢嘅熟食方面就比較失色🙈 可能對佢嘅人蔘雞湯期望有啲高 飲落味道比較苦澀 可能唔係幾啱我嘅口味🙈 不過佢嘅海帶湯就算ok 熟食嚟講都推介海帶湯🙌🏻

💰Total: $278 + $68 (+10% service charge)

✅ 環境都唔錯 絕對有韓國燒肉店嘅風味🇰🇷 喺疫情之下冇得去旅行就唯有咁樣滿足一下自己🤤🙌🏻

❌ 熟食方面的確有一定嘅進步嘅空間🙌🏻

➖➖➖➖➖
📍 高麗軒韓國料理 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道46-48號地庫