上星期嘅长假期,大家又去咗边度食嘢呢?我就同朋友去咗尖沙咀人气Cafe 倾偈食嘢,呢度啲嘢食都几精致,味道又唔错。MUTA Restaurant 位于美丽华地库,位置够晒方便,唔会坐得好迫,而店内嘅装修都好精美,啱晒大家嚟打卡。估唔到Cafe都有「月见鸡肉棒串」,当然要叫返一份😃。鸡肉串外层微微炸得微微香脆,再点下酱汁同蛋黄,味道就更香浓。鸡肉串中夹杂左鸡软骨碎,口感丰富。主食方面,我地几钟意呢款「蟹肉蟹膏甲罗烧炖饭」。炖饭入口味道几浓稠,每粒饭都仲完整,食落几香口。上面嘅蟹壳放左份量丰富嘅蟹肉同蟹膏,配埋炖饭一齐食蟹味更浓郁。另外,呢度既Carbonara 系用左猫耳面,每一粒粉都更能吸到酱汁👍🏻。而且仲用左煎过既烟肉粒,口感丰富。一餐美味嘅晚饭唔少得一份甜品吗?今次我地点左呢一份「法式奶油多士」,意外地好味👍🏻。金黄色既多士配埋水果卖相好靓,口感比坊间面包松软湿润😍,有少少似布甸。一切开中间,原来中间仲有少少牛奶🥛,食落蛋奶味香浓,再落埋枫糖浆同忌廉就更满足😌。总体而言,我觉得呢度环境同食物都唔错👍🏻。炖饭同法式西多有惊喜,而且位置方便,食完仲可以去行街添,岩哂大家同fd嚟倾偈食

总体而言,我觉得呢度环境同食物都唔错👍🏻。炖饭同法式西多有惊喜,而且位置方便,食完仲可以去行街添,岩哂大家同fd嚟倾偈食嘢。未试过朋友可以嚟试返次~~
月见鸡肉棒串
培根蛋黄奶油猫耳面