前年同朋友食過一次「韓屋」。好耐無去喇~今次終於夾啱時間同朋友再去!平日晚上依然喺好多人排隊,同埋好大機會要搭枱,留意番用餐時間喺75分鐘。店員會先附上辣蘿蔔作小菜,不過我地就唔知到底喺咪可以refill。<泡菜湯> $138<韓國紅米飯> $20原先朋友想食海鮮大醬湯,不過咁啱冇曬,於是改點泡菜湯+韓國紅米飯。泡菜湯配料豐富,除咗有辣白菜之外,仲有豬肉、豆腐、大蔥、豆芽,味道爽勁有辣度,飲湯嘅時候有貝殼類鮮味。我們特別喜歡滑豆腐,入口順滑軟綿。<炒豬肉石鍋芝士拌飯> $138顧名思義,芝士拌飯上枱時候以石鍋裝住,確保溫度。石鍋相當燙手,配料有芝士和豬肉兩大主角外,還有菠菜、豆芽、胡蘿蔔絲、海苔絲。淋上醬汁將所有材料撈勻,可以食到唔同食材嘅味道,健康又好味。唔怪之得咁多人揀呢個!<泡菜餃子王> $18叫得餃子王,size一定比一般嘅餃子大。餃子王用咗一個蒸籠裝住幾得意keke餡料有豬肉、粉絲同埋泡菜,味道酸辣開胃,唔錯呢!

<泡菜湯> $138
<韓國紅米飯> $20