2019-09-08 13 浏览
尖沙咀係行街集中地, 好多時候餐廳都係好多三五成群入去食。 獨樂樂行街既朋友入去一啲高談闊論嘅餐廳,的而且確係有啲奇怪。 今次我自己去尖沙咀行街之際, 畀我搵到一間一人入去食嘢絕對唔會尷尬嘅餐廳, 而且餐廳位於尖沙咀嘅厚福街絕對地點方便。入到去嗌咗一個十件壽司餐同埋手捲set, 十件壽司係可以自選, 有魚生有火炙有熟嘅壽司。我嗌咗帶子刺身壽司,三文魚腩壽司,火炙左口魚裙邊,飛魚子軍艦,甜蝦壽司,深海池與壽司... 每件壽司都係即手扼出嚟嘅壽司, 所以刺身飯嘅溫度,同埋飯嘅軟硬度都啱啱好嘅。我自己最鍾意食三文魚腩, 因為食落非常甘香無論火隻定唔嗰隻都咁好食。我覺得手捲都好抵食88蚊有三件,分別有鰻魚手捲,拖羅蓉手捲,同三文魚手捲。唯一就係行街行到有啲攰嘅時候真係想坐下, 呢度係立食風格嘅, 想快啲食完把握時間shopping嘅人就啱曬