2023-01-09 806 浏览
我谂系湾仔食开川式米线既 都会听过川亭同成道小巷😆 今日再黎成道小巷 唔系冲住佢既米线 要试既 系佢既啱啱出既麻辣鸡煲二人餐 $400鸡煲🐔一上台已经好香!🥰 都足料 啲鸡既份量够两个人既 目测半只鸡左右 鸡件唔会斩得太碎 肉质唔会嚡口 整体感觉良好 味道调得几好 咸度舒中 同啲配料一齐炒 既香且辣 系惹味既 有鸡煲应有既水平🙂 食完鸡煲店员会加啲奶白色既汤去打边炉😙跟set有牛肉, 蔬菜篮, 米线 同 汔水 x 2 牛肉系牛小排黎🥩 油脂分布都几靓 肉味浓 件数都唔少 都有返一定既厚度 俾赞👍🏻蔬菜篮🥗都几丰富 有娃娃菜 白菜 木耳 蕃茄等 所有蔬菜菇类都几新鲜 全部冇穿冇烂😆佢啲丸🍢既质素就真系好一般 墨鱼丸口感好泡 味道欠奉 贡丸同牛丸正常发挥🙄米线🍜上台已经煮好咗 质感偏冧😮‍💨 记得一落锅就即刻上‼️另外嗌左尖椒皮蛋呢个真心出色 皮蛋本身系糖心 靓野黎😍 个汁以香辣为主 咸度适中👍🏻皮蛋独特既香 x 酱汁既香辣 x 尖椒既口感 三件事系口入面和谐甘融为一体 正😋 顺带一提 可以试下个汁用黎沾牛小排/捞面食 会有另一番风味两个人 计埋饮品同皮蛋 最后约$500埋单😬 鸡煲未必会再

跟set有牛肉, 蔬菜篮, 米线 同 汔水 x 2

另外嗌左尖椒皮蛋

两个人 计埋饮品同皮蛋 最后约$500埋单😬 鸡煲未必会再试 旦我会为个尖椒皮蛋回头🙃

2022-12-23
  • 尖椒皮蛋