2024-04-12 12 浏览
约咗好友系尖沙咀食饭拣咗去食日式料理,去了尖东喷水池旁边嘅南洋中心入面一间日式居酒屋,一入去会见到半开放式厨房连吧枱位置,可以见到师傅处理食材;另外仲有几间私隐度高嘅日式房间,好适合朋友聚会。🔸剌身拼盘🔸可以按客人Budget厨师发板安排时令剌身食材。呢个拼盘有「池鱼薄切、鲷鱼白子、三文鱼腩、牡丹虾、室津蚝」,每样食材都好新鲜,全部都好喜欢💕我第一次食白子,个质地系好似入口即溶咁又爽滑;池鱼刺身肉质清甜再点上特调酸汁提鲜;室津蚝身好鲜甜肥美,食完好想encore ☺️🔸牛油果鲜帆立贝沙律🔸呢个沙律的组合有惊喜,鲜帆立贝切粒后加上牛油果&蟹籽,再放上脆脆的梳打饼一齐食好夹。🔸海胆浓汤松叶蟹稻庭乌冬🔸超浓郁的海胆浓汤,未食已经想饮几啖汤先,里面仲有蚬肉& 松叶蟹脚,乌冬质地超级烟靭好食。还有点了这些:🔸鳕鱼干🔸🔸海中虾、粟米天妇罗🔸🔸烧芝士年糕🔸🔸鱿鱼饺子🔸这里食物都好高质,店员全部都好Nice ,会主动同我地介绍餐牌& 送上热茶,上菜时又会好详细介绍菜式同埋食法,值得推介👍🏻

🔸剌身拼盘🔸

🔸牛油果鲜帆立贝沙律🔸

🔸海胆浓汤松叶蟹稻庭乌冬🔸
海胆浓汤松叶蟹稻庭乌冬

还有点了这些:
🔸鳕鱼干🔸

🔸海中虾、粟米天妇罗🔸

🔸烧芝士年糕🔸

🔸鱿鱼饺子🔸