2022-07-27
上星期去左尖東一間高質餐廳🥂就係La Base啦!一入到去,空間感好大,坐位好闊落好舒服! 窗邊掛有燈飾好浪漫!💕 呢度仲有戶外大露台,夜晚上來邊嘆美食邊睇尖東夜景好有feel!!! 不過是晚我地都係入左室內嘆冷氣食晚餐🤣 我地食左:..🧀意式拼盤 好大份量既前菜,分別有3款凍肉如Parma Ham同肉腸等,配上唔同既芝士同沙律菜,仲有少量堅果! 3款火腿各有特色,口味由淡至濃,配返芝士食,好夾! 沙律菜正好清新一下味蕾,作為前菜真係好不錯! ..🍗意式烤本地走地雞 La Base只用全天然無激素肉,係新鮮既雞! 呢度已經有大半隻,旁伴有車厘茄同時蔬,呢度既蔬菜都係新鮮有機! 一上枱已經聞到好香! 最鍾意雞皮烤得勁脆,雞肉好嫩滑,油香四溢🤤 超好味!!..🍝Classic Carbonara勁多芝士既卡邦尼意粉,濃厚忌廉,再伴以必有的煙肉碎,就已經好惹味! 意粉好creamy,吸收哂醬汁!..🍰Tiramisu食一啖Tiramisu,就已經食到好濃郁既咖啡酒香味撲鼻而來,好香!!! 可可味濃,加上tiramisu既cream好幼滑,好好食!..🥂White Sangria充滿甜香既水果
🧀意式拼盤
🍗意式烤本地走地雞
🍝Classic Carbonara
🍰Tiramisu
🥂White Sangria
充滿甜香既水果白酒,裡面有好多唔同既水果,例如青蘋果同紅石榴等,好fresh!!.
☘️Mojito
呢杯係好經典既cocktail,但呢杯好吸晴! 因為有支大大朵既玫瑰花冰,好靚啊!!🌹呢度用上有機既cane sugar煮糖漿,薄荷葉仲要係餐廳自己種,好有心思!!.
呢度真係好適合情侶同朋友來約會,尤其放工後來呢度輕鬆下嘆下美食真係好chill!! 尖東食飯又多個好選擇了😍