2021-05-22
#滿小館以前讀大學成日浦尖東,尖東出名多好野食😋 今日見到好多店都轉曬喇,試咗間新嘅中菜館,叫做滿小館🤩🔹白桃烏龍茶🍑 原來會係咁香嘅桃味🍑點解我而家先識揀嚟飲❗️佢哋喺茶壺🫖下面點咗小小嘅火🔥令到茶溫一直保持😚 好欣賞呢種細心,係一種「有心」嘅表現❤️🔹清酒🍶南非🇿🇦鮑魚 比我想像中大隻呀,兩個人share一隻都okay😆 鮮甜彈牙,清酒煮法會清啲👍🏻🔹姬蟲革燉花膠 呢排做野有啲費神,日日都燉湯嘅我,嚟到梗係叫返碗啦😋 清清地飲落幾舒服嘅👍🏻🔹八味金磚 呢碟係圓媽好鍾意食嘅野,圓媽喺屋企少整炸野,出街食飯佢都好鍾意叫呢味🤣 豆腐軟滑,炸皮夠薄身😆🔹椒鹽鮮魷 椒鹽類香口,送飯一流,份量都唔少㗎,重點係唔算好油😚🔹冰鎮咕嚕肉 呢碟係打卡靚靚之選,見到勁多人嗌啊,熱辣辣嘅咕嚕肉冰鎮嘅冰火口感好正❄️🔥 但係一定要襯熱食啊❗️🔹脆米海皇泡飯 脆米波波係煲華所在,呢個泡飯係必食之選,材料豐富,蝦🦐、帶子、冬菇、荀、菜再配芝麻🥰 差不多有4碗飯呀!cp值甚高!🔹三味叉燒皇 是日最愛之選❤️和風、蜜糖🍯同柚子叉燒🐷 嘩好開心🥳 我鍾意食叉燒鍾意到俾人笑我肥叉哈哈哈 呢間叉燒真心得🙌🏻 豬肉燒到啱啱好,口感滿
🔹白桃烏龍茶🍑
🔹清酒🍶南非🇿🇦鮑魚
🔹姬蟲革燉花膠
🔹八味金磚
🔹椒鹽鮮魷
椒鹽類香口,送飯一流,份量都唔少㗎,重點係唔算好油😚
🔹冰鎮咕嚕肉
🔹脆米海皇泡飯
🔹三味叉燒皇
是日最愛之選❤️和風、蜜糖🍯同柚子叉燒🐷 嘩好開心🥳 我鍾意食叉燒鍾意到俾人笑我肥叉哈哈哈 呢間叉燒真心得🙌🏻 豬肉燒到啱啱好,口感滿分,肥瘦適中!柚子味幾特別😽 下次都必食呢個啊👏🏻
糖水送㗎
整體嚟講都係幾好味嘅中菜,
佢地中午飲茶好似都幾正,啲點心🥧幾特別,係師傅手工整,下次嚟尖東可以一戰😼
📍 滿小館 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖
🈺 Mon-Sun 11:30-15:30/18:00-22:00
🉐🌕🌕🌕🌗🌑
➰