2023-08-24
🥢尖沙咀工業風嘆泰菜 即燒豬頸肉泰Duck生菜包 惹味椰香黃咖哩雞#食好西尖沙咀美食 #食好西泰國菜系列 🥢平時比較少會諗去尖東嗰邊食,今次發現有間幾正嘅泰國餐廳,裝修成水泥工業風,門口仲有大落地玻璃咁感覺幾chill ,睇落嘢食都唔錯,約咗朋友去試吓🥢泰duck 生菜包 $78生菜包用上肉碎及泰式香料一齊炒,味道非常可口惹味帶微微辣度,上面仲有炸豬皮增加口感🥢即燒豬頸肉$88豬頸肉一片一片的切得厚薄適中,配上地道的泰式辣汁味道辣辣的好惹味,豬頸肉烤的火喉剛剛好,不會太油膩好夠香🥢黃咖哩雞 $158黃咖哩個汁好香滑,口感飲飲奶嘅滑溜順喉感,帶點點清新椰奶香,內有雞肉及薯片,點薄餅超正,如果有隻係會想撈曬所有汁食嗰隻feel🥢薄餅 $38雖然等待時間有點長,但絕對值得,即烤的薄餅非常鬆脆,撕開一絲絲的好軟熟,帶牛油香,點咖哩一流📍🥢泰式芝麻雞翼$88非常香脆帶香料味道,滿滿泰式風味的雞翼🥢芒果熱情果沙冰 $55必點的一杯飲品,芒果味特濃又香甜,加上熱情果香,消暑又解口渴🥢蝶豆花香茅梳打$42浪漫紫色特飲,香茅加上蝶豆花的飲品,夠清新🥢芒果糯米飯$78 芒果糯米飯熱辣辣,飯粒好鬆軟,椰奶味
#食好西尖沙咀美食 #食好西泰國菜系列
🥢泰duck 生菜包 $78
🥢即燒豬頸肉$88
🥢黃咖哩雞 $158
🥢薄餅 $38
📍
🥢泰式芝麻雞翼$88
非常香脆帶香料味道,滿滿泰式風味的雞翼
🥢芒果熱情果沙冰 $55
🥢蝶豆花香茅梳打$42
浪漫紫色特飲,香茅加上蝶豆花的飲品,夠清新
🥢芒果糯米飯$78
芒果糯米飯熱辣辣,飯粒好鬆軟,椰奶味香甜軟糯我感覺,芒果係超甜芒果的味道,同泰國食到的差唔多咁正
📍泰沾麵 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道67號半島中心地下G37-38號舖