星期五难得同夫人可以准时收工,决定走返转平时少去既尖咀食饭~入到去仲系好早~6.15PM~全间舖得我地两个人所以服务都好好。装饰好特别,入面有好多相信系7/80年代既复刻电影海报而且佢地播既歌都系好FULL PACKAGE咁怀旧卡通片歌~当然,我系一个好现实既人~甚少俾钱食环境,睇左一阵就决定左1. 八王子沙律2. 手打牛肉乌冬3. 汉堡扒4. 烧饭团 + 明太子饭团沙律 - 食材新鲜,不过份量可以多返少少就好喇~一系就索性唔好俾咁多蔬菜我,感觉上好似唔够足料。(因为同一价钱系太古城既山头火系好大盘~!!!!)牛肉乌冬 - 老实话,家阵好多都自称手打乌冬,黎到呢间都系一样,真系食唔出同普通乌冬有咩分别~~不过,个牛肉又几好味~好滑,虽然肉味唔算好香不过肉既质地可以令我唔计较。而且佢个汤唔算太浓,唔会令到食完碗乌冬已经「郎」到食唔落其他野~汉堡扒- 呢个完全唔EXPECT会有咩惊喜既扒,唉也~~估唔到咁浓肉味。把刀一落既时候肉汁都跟住佢系咁流出黎,食落口既时候唔会好似其他餐厅咁食到「碎湿湿」既肉~好足料! 好味道饭团 - 饱肚之物,无理由会出事/ 超级惊喜既食物,SKIP~合理既价钱,得

1. 八王子沙律
2. 手打牛肉乌冬
3. 汉堡扒
4. 烧饭团 + 明太子饭团

合理既价钱,得到比合理更好既食物~大家去开尖咀食饭可以谂谂。

2009-06-19