依家內地餐廳不斷攻港,今次就有湘菜嘅代表「佬麻雀」,今次佢地第一間攻港店選址喺灣仔,我地星期六夜晚7點黎到,雖然喺灣仔近商業地段,但都有唔少客人黎食。「佬麻雀」樓高兩層,我地去到就安排坐咗喺上一層,咁就拿拿聲落單先,我地就分別嗌咗:1) 豆漿一鍋鮮 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2) 琉璃脆皮雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3) 青椒炒茄子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)棉花饅頭 ⭐️⭐️⭐️⭐️唔係講笑,豆漿一鍋鮮個湯真係超級鮮甜,兩個人飲都嫌少;琉璃脆皮雞真係估唔到可以咁脆身,最可怕嘅係連攤凍咗都一樣脆口;而成餐飯最欣賞嘅係青椒炒茄子,真係炒出色香味,最後兩個人全部都食清晒,就知幾好味🤤最後埋單就$460,雖然係有少少略貴,但可以慳返程車錢同時間返深圳,最重要係食物質素高質,咁就咩都值啦。🙌🏻
1) 豆漿一鍋鮮 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2) 琉璃脆皮雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️