2020-03-22 1039 浏览
系FB见到佢哋铺头租约期满到3月尾既夜晚放题,于是心思思约朋友一齐去试下。星期五晚去到都要等下位,等位就吾系等好耐,但系开头落左单之后等得比较耐d,老板娘都好友善甘同我地同埋其他客讲,落左单等野食都要等耐少少,态度好好。讲返个放题内容,其实就系佢餐单上面都可以叫,小食果d就系划1就一人份量,面就一大碗甘上,最好既系,佢连佢后面既台式饮品都系放题内容入面,盛惠每人118,免加一。我们食得好饱,食左两个蕃茄汤牛肉面,佢个蕃茄汤头真心好饮,蕃茄味浓,睇了睇原价要70几蚊碗,真材实料,但原价黎食感觉略贵,一分钱一分货。佢牛肉的确系几多,而且都软腍好入口,味足,第一碗面相对第二碗好食,一来可能我们比较饿,二来第二碗面相对淋左d,第一碗既面比较好咬口。我叫左个珍珠朱古力,朱古力味浓,感觉到满满的朱古力跟卡路里吾会太甜,几好饮。我朋友叫左个巨峰提子乳酸定果汁,佢话味道熟悉,似唧唧冰既味道之后我们又有再叫多杯饮品,我叫左珍珠冲绳黑糖牛奶,可惜有点晚了珍珠卖光了,但黑糖牛奶都很好饮,甜甜地。我朋友叫左个综合水果茶,的确系有一层水果系茶上面,佢话都吾错,酸酸甜甜,佢食光了上面d新鲜水果切片。我们仲有试到佢

我们仲有试到佢个鲁肉饭,虽然同我们去台湾食既有点不一样,我想佢应该系做有自己特色自己味道既鲁肉饭,都几好食,满满既骨胶原。小食方面我们基本上试了一大半,椒盐杏鲍菇好食,炸的脆口又带点咸咸的椒盐味,盐酥鸡都炸的很香口好味,睇黎系真系落左order先一次过炸,黎既时候都仲香脆可口,还带著刚出炉既脆口。卤水鸡翅好食,入味,我们都食左好几只,大肠还不错,拼盘卤蛋有半只,都系一样入味。

总结黎讲系好食既,可惜佢既放题优惠做到3月31日就无了,之后都未必有得食了,我同朋友今次食到饱的要行了一段路之后先无甘饱,的确系好抵食既价钱,也都可能系我们食d饱肚既面饭比较多。比我既话,下次都会再黎过的,不过要注意叫完一轮,上左一d野食之后要尽快叫第二轮,因为的确要等好一阵。

蕃茄汤牛肉综合面
梅子黄金蕃薯条
卤水拼盘
2020-03-13
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 特浓珍珠朱古力
  • 蕃茄汤综合牛肉面