呢排好多人都钟意去打边炉,但某几间任食火锅餐厅真系太full,所以今次黎到福荣街既火锅煮场,虽然食物同饮品都系单点,但质素绝对唔差🤤叫左个清汤配成都麻辣汤底,因为我食唔到辣,但朋友就系辣迷,一次过满足哂我地👍🏻------1. 即炸紫菜响铃坊间的火锅店好少见到有,外型好靓🥰即点即炸,所以上菜时仲系热辣辣,非常松脆,店员话只需要浸两秒就食得,唔好太耐,否则会影响香脆既口感2. 安格斯牛肉花纹好靓,油脂分布平均,非常高质🤤而且片片都唔系薄片,有厚度,食落牛味浓郁,肉质鲜嫩,唔韧同唔会鞋口3. 广岛蚝一客有7只,只只都几大只,食落鲜甜同埋嫩滑,即使渌完都系咁肥美饱满😋4. 蛏子蛏子食落弹牙,有嚼劲,而且冇沙,加落麻辣汤底真系好惹味🤣

------
1. 即炸紫菜响铃

2. 安格斯牛肉

3. 广岛蚝

4. 蛏子
蛏子食落弹牙,有嚼劲,而且冇沙,加落麻辣汤底真系好惹味🤣
2020-10-03