2007-06-23 11 浏览
今天要出旺角, 出門前先查查OPENRICE, 發現這店有好多笑臉, 試試吧有食友話店子好迫, 但我又唔覺喎, 在旺角女人街來說算幾好, 光猛企理坐落唔覺唔舒服. 當然唔適合長坐慢慢談天啦叫左個豬扒麵, 香酥珍珠餃, 芒果雪香. 豬扒不是齋炸的, 而係有特別的香料, 味道不錯, 麵條也不會太淋或者簡水味, 湯不會有口乾的感覺. 香酥珍珠餃, 聽個名以為係好似茶樓點心, 原來係炸豬肉球, 雖然出乎意料, 但食落又覺得幾香喎. 芒果雪香大大杯, 足料又好飲, 十分滿足.台灣餐廳一向對我來說都是等於「求其」, 因為肉燥飯呀, 魯肉飯等等太容易造了, 一街都係, 今天終於食餐好既. 西門町不是那些好味道要冒名而來的餐廳, 但經過旺角, 又想食平平地既, 他是一個好選擇!