今日入咗寶琳搵姊妹食飯👭梗係搵間靚靚嘅打卡餐廳影吓相📸呢間閔大人喺紅磡都有分店,不過兩個裝修concept完全唔同🤣新都城呢一間係走少女風🌸粉白主題,喺OpenRice睇過啲相好靚。(不過地點都幾難揾,兜咗成個大圈先搵到佢喺邊😥🫠)Lunch time嚟,見佢啲午市套餐$68起都幾抵食,有兩款特色韓食🇰🇷,仲可以半價配飲品。每樣嘢都有得試吓係幾好👍🏻不過套餐炸雞一定係跟原味,如果想試特別嘅口味,可以買半份or全份炸雞🍗有9個口味畀你揀!🌯紫菜飯卷配無骨雞 $68個紫菜飯卷都幾好食👍🏻!以佢個餐係一人份量嚟講都OK,同friend share係唔錯;無骨雞有三大件,不過略嫌粉漿偏厚,但係味道係可以嘅👌🏻🍗炸醬麵配無骨雞 $78炸醬麵就冇乜大驚喜,覺得味道可以再濃郁啲就好喇!今次介紹嘅重點係甜品呀⭐️!👇🏻👇🏻👇🏻🍓白雪草莓 牛角窩夫 $45覺得佢個名起得好靚🍓賣相都一樣咁精緻甜美!大家有機會過嚟一定要嗌佢🥰影相打卡一流!味道都OK嘅,$45/份又影到靚相係抵食嘅👍🏻 🍫髒髒朱古力 牛角窩夫 $45嗌埋朱古力味compare吓先!佢哋個牛角窩夫係一樣味,而呢個嗰cream夾埋啲朱古力脆脆係比
(不過地點都幾難揾,兜咗成個大圈先搵到佢喺邊😥🫠)

每樣嘢都有得試吓係幾好👍🏻

🌯紫菜飯卷配無骨雞 $68
個紫菜飯卷都幾好食👍🏻!

🍗炸醬麵配無骨雞 $78
炸醬麵就冇乜大驚喜,
覺得味道可以再濃郁啲就好喇!

今次介紹嘅重點係甜品呀⭐️!👇🏻👇🏻👇🏻

🍓白雪草莓 牛角窩夫 $45
覺得佢個名起得好靚🍓
味道都OK嘅,$45/份又影到靚相係抵食嘅👍🏻

🍫髒髒朱古力 牛角窩夫 $45
嗌埋朱古力味compare吓先!
佢哋個牛角窩夫係一樣味,而呢個嗰cream夾埋啲朱古力脆脆係比較有層次同口感👌🏻

各有各靚,擺碟都好精美。
兩個人嗌一份食都好夠食,窩夫真係好飽肚🥱
如果要揀,我會揀返嗌白雪草莓🍓🥰

🍹Mocha $24 (午市配餐半價咗)
估唔到杯Mocha賣相咁靚☺️
杯邊痴住啲朱古力,影相畫面都更加豐富!味道都不過不失!

大家有機會嚟開新都城都可以過嚟試吓😌 滿足下啲少女心,淨係嚟影吓相都抵嘅😬😬
2023-02-18