2018-04-23 53 浏览
對於8成既女仔都應該好鐘意收花,而我就係淨低個2成。我唔鐘意男朋友送花我架,我覺得好哂錢架。但我好鐘意去互外睇靚花,視覺既享受。踏入呢間咖啡室,少女情懷即刻爆發。我都明花總帶有浪漫高貴典雅既感覺。餐廳佈置好靚,好多影相厄like位,天花上既雲、浪漫搖搖鞦韆、雀籠包箱。如果要lum女朋友,都係約會地方既一個好選擇。美國安格斯肉眼配紅酒燒汁$248情侶約會,据扒走唔甩啦呢個牛扒已經配左一啲薯菜有翠玉瓜、沙律菜、薯角要7成熟,熟左dd,但都還可以肉質仍然夠軟稔,醬汁都好襯,最鐘意塊扒帶少少肥膏,油香倍增!阿根廷紅蝦青醬意粉$146成個意粉上菜嘅時候已經係青色,就知佢落左好多Pesto Sauce,個味有幾濃。而且加左紅椒絲增添口感同甜味!擺碟好靚嘅,一睇就見到蝦聳立,而且碟邊仲有玫瑰花瓣碎,好有田園氣息。西班牙紅蝦好大隻,食落去仲有少少膏咁,好鮮啖啖肉。玫瑰咖啡玫瑰牛奶就算係嘢飲,用嚟裝嘅杯都係好靚。裝住咖啡個杯好似去咗一個粉紅色馬戲團,牛奶杯就好似係皇室用嘅感覺。兩杯都有淡淡的玫瑰味唔會喧賓奪主,恰到好處。其實大廚好有心思,可能就係要為配合成間餐廳嘅少女風,就連湯都係粉紅色。呢個湯就係紫薯

美國安格斯肉眼配紅酒燒汁$248
情侶約會,据扒走唔甩啦

呢個牛扒已經配左一啲薯菜
有翠玉瓜、沙律菜、薯角

要7成熟,熟左dd,但都還可以
肉質仍然夠軟稔,醬汁都好襯,
最鐘意塊扒帶少少肥膏,油香倍增!

阿根廷紅蝦青醬意粉$146

玫瑰咖啡

玫瑰牛奶

其實大廚好有心思,可能就係要為配合成間餐廳嘅少女風,就連湯都係粉紅色。呢個湯就係紫薯湯,都係好creamy好特別!

就算真係鍾意定唔鍾意收真花,我相信所有女仔嚟到呢一間花主題嘅咖啡室,一定會俾佢迷到。
2018-04-21