2023-10-25
收工食個飯,都想食得有儀式感少少,放鬆吓心情🥰 我同朋友就嚟到北角嘅「Cakebearbear」🧸 望住呢度嘅粉紅色牆同超多熊啤啤公仔,即刻開心晒🤗🍣 蒲燒原條鰻魚炒飯 ($140 配餐飲)鰻魚唔止超大條,仲超厚身!🤩 長過成個碟!鰻魚仲好滑溜好嫩口😚 鰻魚汁唔會太多,味道啱啱好! 配埋蛋炒飯都好match🥳👅 燒牛舌温泉蛋飯 ($125 配餐飲)呢個飯都好抵🤩!有超級多塊牛舌!牛舌爽口好好味😋!個飯撈埋温泉蛋汁同辣辣哋嘅漬物(?)好開胃好惹味😋🦑 他他醬吉列魷魚圈 ($68)魷魚圈開心share、過吓口癮最啱喇~ 又香又脆好滋味~🍓 初戀 (套餐+$45)呢杯初戀有靚靚粉紅色、奶白色漸變,加上熊仔形狀嘅冰,太吸睛啊😍 原來佢係一杯士多啤梨牛奶🥛 連熊仔冰都有味㗎,可以溶埋落去飲😋🍵 花茶 (跟餐$0)Twinnings茶包茶唔洗加錢🥳!
🍣 蒲燒原條鰻魚炒飯 ($140 配餐飲)
👅 燒牛舌温泉蛋飯 ($125 配餐飲)
🦑 他他醬吉列魷魚圈 ($68)
魷魚圈開心share、過吓口癮最啱喇~ 又香又脆好滋味~
🍓 初戀 (套餐+$45)
🍵 花茶 (跟餐$0)
Twinnings茶包茶唔洗加錢🥳!