2018-09-19
行過路德圍,實在太多餐廳,search下openrice發現依間小店都幾多好評,定價又親民,一於試下先😍果然無失望!服務態度不錯,餐牌選擇都多,上菜非常快😂最吸引係佢既小食,味道幾出色!-蕃茄蟹頭膏湯檬粉($68)蕃茄湯底比較開胃,依個湯仲要加上蟹頭膏既精華,雖然唔太食到蟹味,不過湯底加埋肉碎去做,小小小辣,成個感覺好惹味,好似食緊酸辣米線咁!唔洗成日都食牛肉湯底咁dry,可以一試而檬粉係超掛湯啊!入晒味!檬粉裡仲有肉丸同扎肉,肉丸食落感覺似手打,整體不錯呢!-頂級生牛肉湯河($68)哇好大碗,食落都真係幾多下湯底用牛骨熬成,都算清甜。牛肉片比較薄身而且瘦,入口口感不俗,牛味頗濃,河粉就正正常常啦!-小食先係最要讚!都算係我食過既越南野第一第二位咁高性價比!牛油果軟殻蟹米紙卷($62)超足料的米紙卷,每一舊都有滿滿的牛油果同軟殻蟹食落真係好夾又好fresh,完全無炸軟殻蟹既油膩感,係開胃既配菜如果軟殻蟹再脆少少就100分雞串燒($48)依個都係有小驚喜的!雞串燒得岩岩好,表皮脆口內裡肉質保持嫩滑,調味恰到好處,食落香口,真心讚! 而配上既椰汁咖哩甜甜地,配雞串都唔錯,如果係熱上應該會更
蕃茄蟹頭膏湯檬粉($68)
檬粉裡仲有肉丸同扎肉,肉丸食落感覺似手打,整體不錯呢!
頂級生牛肉湯河($68)
哇好大碗,食落都真係幾多下湯底用牛骨熬成,都算清甜。
小食先係最要讚!都算係我食過既越南野第一第二位咁高性價比!
牛油果軟殻蟹米紙卷($62)
超足料的米紙卷,每一舊都有滿滿的牛油果同軟殻蟹
雞串燒($48)
依個都係有小驚喜的!雞串燒得岩岩好,表皮脆口內裡肉質保持嫩滑,調味恰到好處,食落香口,真心讚! 而配上既椰汁咖哩甜甜地,配雞串都唔錯,如果係熱上應該會更好!
點少得越南滴漏咖啡☕️好濃啊🤣🤣🤣咖啡控應該會喜歡!
總結食物質素屬中上,價錢合理性價比唔錯,會回頭