2010-08-09
首先講講D位唔知係咪因為大陸人老細慣左搭台整好多大台根本唔係個個都一行十人黎食搞到好多兩三人果D人要搭台成六至八個人逼埋一張圓台心諗搞乜鬼呀食食下D阿姐又走圭黎唔該你地可唔可以調去果邊唔該可唔可以坐埋一邊食一餐就比佢滋擾一兩次即刻個MOOD都差哂食物其實我真係唔明白點解呢間野會得獎送菜款式少,冇特別湯底越做越差小辣得個辣字酸辣得個酸字清湯越整越味精今次叫左碗 腩肉+酸菜+炸醬(另上)+米線+酸辣湯底,就好似我上面講左咁,得個酸字,完全試唔出係淆出黎既湯,似係煲一大煲水再倒一大包粉落去就算米線,隻米線都幾差,定唔知係我食唔慣好野??(笑)唔夠滑,太重穀物既味道,破壞哂成碗野腩肉,肥還肥,瘦還瘦,肥既真係好肥,瘦既係好瘦,仲鞋過瘦肉酸菜,合格,只可以話,如果連呢D入貨既野都差得的話我會勸佢汁左佢算炸醬,就係所既有進步,份量冇以前咁少,反觀應該話以前實在少得叫人憤怒服務D阿姐服務真係好一般講廣東話又唔正都算聽野能力又有問題,人地酒樓果D環境嘈勁多都唔會成日問咩話咩話?完全冇侍應技考試過搭台同台有人叫野,佢地叫完個個阿姐就另過黎『你地要咩呀?』我心諗,我得就自然叫你埋黎啦:S又要企係度等我地諗
唔知係咪因為大陸人老細慣左搭台
小辣得個辣字
酸辣得個酸字
清湯越整越味精
今次叫左碗 腩肉+酸菜+炸醬(另上)+米線+酸辣
腩肉,肥還肥,瘦還瘦,肥既真係好肥,瘦既係好瘦,仲鞋過瘦肉
D阿姐服務真係好一般
講廣東話又唔正都算
完全冇侍應技考
試過搭台同台有人叫野,佢地叫完個
個阿姐就另過黎『你地要咩呀?』
我心諗,我得就自然叫你埋黎啦:S
又要企係度等我地諗,渣住人地張單又唔去入左先
搞到我地趕頭趕命咁叫
叫完又唔識覆單
跟住又要黎錯
跟住上菜果陣又冇托盤又冇剩...雙手渣住兩碗野,斜斜地就倒就倒咁行埋黎
係你個頭側邊突然伸出黎,大大地咁DUM落張台
D炸醬另上又係,DUM碗野落黎,好似DUM錢比乞兒咁
有次最好笑,叫奶茶少冰佢寫完走左返返轉頭問係咪凍奶茶
唔通有熱奶茶少冰??????
以上句句屬實!!!
其實我根本唔想食譚仔,只係我朋友死都話要食
好明顯,佢就係同好多好多人一樣,羊群心態
見有D人話好食就成班人成鬼日走去食,然後就寫到點好點好
而事實上,呢間野同一開始三兩間果陣,整體上真係極大既退步,越做越差
唯一有度好,30蚊(三送)好鬼大碗食完包你飽4,5個鐘