2016-01-23 684 浏览
星期五 想找個少人啲既地方食餐飯 朋友介紹左係觀塘既LM Cafe 話平時食開lunch 唔錯一入到去 裝修幾靚 啲位夠闊 可以好好同朋友傾計食飯 有高枱 有卡位 有長枱 無論三五知己定 一群好友都有位食品多元化 有茶餐廳嘅菜式 亦都有cafe嘅選擇 飲品有香港特色紅豆冰 亦都有latte mocha之如此類 而且仲有啲特色小食 我同朋友兩個人港式西式都有試 撈丁套餐今次試咗炸魚柳同埋鹹牛肉炒蛋 公仔麵底 芝士汁 (個餐本身跟一個餸 加多一個餸要$10)其實好抵食佢個鹹牛肉炒蛋好大份 起碼用咗三四隻蛋 雞蛋夠滑夠香 鹹牛肉唔會太咸 一流!炸魚柳表皮夠脆 係用吉列皮 至於魚肉都好滑 size大過男人手掌心 唔會唔夠口癮公仔麵質感啱啱好 唔會太林 成個餐唯一美中不足就係芝士汁太濃 本人麻麻 仲有 提提大家要襯熱食 如果唔係啲汁會❌❌黑松露蘑菇意粉雖然嗰碟望落唔大 但其實份量都幾多 男仔都夠飽 意粉質感非常好 煮到Al dente 非常欣賞 黑松露好香 廚師出手好大方 放好多黑松露醬 不過個汁都係太濃 稀身少少會更加理想 蘑菇數量多 岩曬鍾意食蘑菇嘅我韓式炸雞一碟有六件 醬油味嘅炸雞有少少蜜
撈丁套餐
黑松露蘑菇意粉
韓式炸雞
一碟有六件 醬油味嘅炸雞有少少蜜糖 無骨既雞塊咬落去啖啖肉 熱辣辣食好好味 外皮非常香脆 肉質嫩滑充滿肉汁 雞肉上面有少少燕麥 代替傳統用既花生 無諗過一間cafe 都有咁好味既炸雞 正!
2016-01-15