之前農曆新年去花墟嘅時候,已經發現到呢家小蓉麵家。時常都會突然記起佢,所以今日決定同最鍾意食廣東粉都嘅大少去試吓佢嘅虛實一入到去鋪頭嘅裝修幾有中式風格。坐低嘅時候已經見到枱面上面有一樽醃蘿蔔,忍唔住即刻要夾一夠黎試吓,味道酸甜適中, 十分爽口睇完餐牌落完單,跟住上枱嘅就係我哋叫嘅凍檸樂同埋自家磨豆漿。凍檸樂係有一個檸檬冰底加一枝細玻璃樽可樂。而豆漿飲得出唔係平時街買到果啲,飲落口仲有小小黃豆嘅微粒,豆味十分香之餘又唔會好甜。大少點了牛腩撈粗,一上枱佢立刻試吓個湯,手指公就舉起大讚非常好味!因為佢成日出去食撈麵都嫌人哋個湯唔夠好味,今次佢就食得好開心喇!我就揀咗蘿蔔牛筋飯,因為我好鍾意食牛筋,亦都覺得配飯先至係王道。估唔到成碟牛筋都係炆到好稔,非常夠火喉。味道方面又唔會太濃,個汁亦唔太杰,配飯真係冇得頂!反而個蘿蔔就有少少唔夠淋,如果同啲牛筋一齊炆耐啲我相信就更入味更好味!我哋另外重點咗兩款小食,炸雲吞同埋炸墨魚丸。個墨魚丸真係要大讚!食得出係真係貴野嚟,每粒咬開入仲係有墨魚肉,非常彈牙!炸雲吞亦都係好足料,粒粒入邊都有一隻蝦㗎 !呢個價錢來講,真係好高性價比!埋單$149 ,兩個人來講

埋單$149 ,兩個人來講都幾抵食呀!一定會再返嚟!
2018-03-12