2019-04-23 1466 浏览
今日公司team lunch, 去饮茶,想叫老板试试名馆出品嘅叉烧...同事们大解放,点左好多野食大良鲜奶脆网卷 - 还可以,略嫌网卷太厚,唔够脆,鲜奶唔够滑银湖天鹅酥-系紫薯酥,皮松化但唔油腻,紫薯馅唔系好甜,好食,推介!(天鹅头系装饰,唔食得)黑金燕窝流沙包 - 好一般,包唔够热,唔太流沙,而且个包因为蒸得太耐而塌塌地和麻酱鸡丝粉皮 - 有四川麻嘅感觉,辣辣地,份量ok,好食,推介名馆叉烧皇 - 唔肥而且好冧,所有同事都话好食,值得一试鲜肉一口小笼包 - juicy,个皮簿都ok滑,比流沙包好食得多,不过唔算有惊喜虾饺皇 - 麻麻,个皮好一般,质感唔太好,虾唔系特别好味,可以唔使点菠萝包 - 唔好食,皮唔够脆,中间有菠萝,味道唔系特别夹老鼠爱大米 - 卖相好,里面系鸡肉碎,味道麻麻,可以唔使试蜜椒土豆安格斯牛柳粒 - 偏甜,黑椒味浓,薯仔爆香左,外脆同入味,牛柳好软,好推介松子五柳桂花鱼 - 个酱汁唔错,唔算好稠(个人比较怕啲酱汁落好多好多生粉,然后变一patpat),味道较温和,唔算太酸太甜,最可惜系条鱼有d腥,如果酱汁调教得浓少少,鱼应该会冇咁腥霸王辣子鸡丁 - 唔够辣,份量O

大良鲜奶脆网卷

(天鹅头系装饰,唔食得)
银湖天鹅酥

黑金燕窝流沙包

和麻酱鸡丝粉皮

名馆叉烧皇 - 唔肥而且好冧,所有同事都话好食,值得一试

名馆叉烧皇

菠萝包 - 唔好食,皮唔够脆,中间有菠萝,味道唔系特别夹
菠萝包

老鼠爱大米 - 卖相好,里面系鸡肉碎,味道麻麻,可以唔使试
老鼠爱大米

蜜椒土豆安格斯牛柳粒

松子五柳桂花鱼

霸王辣子鸡丁 - 唔够辣,份量OK,炸粉略嫌太多,唔算特别
霸王辣子鸡丁

避风塘软壳蟹- 比鸡丁好食,软壳蟹炸完再用蒜头爆香,软壳蟹香而且干身
避风塘软壳蟹

石锅鲍鱼鸡粒炒饭 - 炒饭好好,粒粒分明,而且好入味好像,好多鲍鱼,性价比高,推介!
石锅鲍鱼鸡粒炒饭

值得一提,荞麦茶好饮!

overall,点心一般反而小菜比较好食,餐厅好处系食物种类较多,如果一大班同事或朋友会系一个不错嘅选择,而且份量唔算好多可以叫多几样

服务:好一般,入餐厅嘅时候冇人睬我,要好主动咁揾Staff攞位,由于楼面唔够人,每次斟茶落单买单都要等好耐

每人平均消费:280

上菜速度:6/10