2024-03-21 581 浏览
一直都知富贵酒家出名,除了因为有阿翁鲍鱼之外,仲因为系连续多年取得米芝莲一星餐厅。呢日特登同朋友过来食午餐,品尝下佢哋嘅小菜系咪都一样咁好。点了午餐特享小菜套餐 $788自选鸡或鸭 + 3款小菜落单之后即刻上了一人一碗明火例汤。♥️白菜鱼翅头汤好好饮,有排鱼翅。♥️蒜蓉猪扒葱蒜嘅味道一上枱已经扑鼻而来,猪扒厚肉且嫩滑。♥️砂锅朝煮黄花鱼潮州煮法加咗菜谱,黄花鱼起骨拆肉,鱼块煮得刚好唔会散,是用心的功夫菜。♥️方鱼炒芥兰仔方鱼即是大地鱼,炸到脆卜卜,十分香。♥️富豪炸子鸡(半只)鸡皮好薄,炸到好脆,鸡肉刚刚熟,极之嫩滑!仲有甜品,经理好好,每款比一样我哋试吓。♥️合桃糊,杏仁茶蛋白,陈皮红豆沙全部都好香,绝对比传统糖水店好食。经理话套餐是跟人头配汤同甜品,每位都有,咁真系好好。我哋刚好被安排坐系得奖牌匾前面,睇到餐厅已经由2011年开始连续13年获米芝连推介的一星餐厅,真系唔简单。食完之后真系觉得绝对值得推介,食得出每一道菜都用心制作。用餐途中都见职员会同食客闲谈,会主动同小朋友倾偈,又用心制作食物,又有人情味的餐厅真系好值得赞赏。

呢日特登同朋友过来食午餐,品尝下佢哋嘅小菜系咪都一样咁好。

点了午餐特享小菜套餐 $788
自选鸡或鸭 + 3款小菜

落单之后即刻上了一人一碗明火例汤。

♥️白菜鱼翅头汤
好好饮,有排鱼翅。

♥️蒜蓉猪扒
葱蒜嘅味道一上枱已经扑鼻而来,猪扒厚肉且嫩滑。

♥️砂锅朝煮黄花鱼

♥️方鱼炒芥兰仔
方鱼即是大地鱼,炸到脆卜卜,十分香。

♥️富豪炸子鸡(半只)
鸡皮好薄,炸到好脆,鸡肉刚刚熟,极之嫩滑!

仲有甜品,经理好好,每款比一样我哋试吓。

♥️合桃糊,杏仁茶蛋白,陈皮红豆沙
全部都好香,绝对比传统糖水店好食。

经理话套餐是跟人头配汤同甜品,每位都有,咁真系好好。

2024-02-23