2014-01-07 603 浏览
同朋友食完飯,諗住揾個地方坐下,食下甜品傾下計。朋友話lee間好出名,但要等好耐。心諗橫豎無地方去,咪等下lor。去到拎左飛,成30張,所以決定周圍行下先,30分鐘後返去睇下,仲有幾張就到,ok啦,等左個幾鐘到終於入到,成9點半啦。即刻order野先,見好多人叫鮮果茶,叫左一杯先,諗住share,但店員話最小一人一杯飲品,雖然知lee到咖啡出名,但太夜飲會訓唔到,而且佢個冰滴咖啡又賣曬,所以唯有叫多杯。好在,味道唔錯,小小酸,原來有話梅!仲有橙,熱情果,蘋果,青檸。講真就唔係好似茶啦,似果汁多d,其實可以拎走個茶包,大家都知茶包對增加茶味嘅作用大,而且仲要係凍飲,拎走美觀好多。一開始先到嘅拿破崙,不太甜,好脆,吉士有小小檸檬之類嘅酸味,唔會好膩,但2個人當甜品食就有d飽。友人唔好士多啤梨,所以揀左香蕉。窩夫夠熱夠脆,加雪糕食係絕配。好欣賞佢除左用新鮮香蕉之外仲加左香蕉乾,薄薄的,似係用風乾機風乾的,唔似一般加勁多糖的,抵讚至於個吉士,我本人覺得無咩味,如果係吉士醬可能仲好,即係食麵包布甸時會加嘅,味道應該幾夾。食物大致上ok,不過用黎做甜品的話份量就多左d,我地最終都放棄左2塊窩夫,
去到拎左飛,成30張

食物大致上ok,不過用黎做甜品的話份量就多左d,我地最終都放棄左2塊窩夫,飲曬成杯野已經好飽,真係無空間再放。

環境設計幾休閒feel,但太多人,要傾計的話要好大聲,而且佢地open kitchen,整沙冰時勁嘈!!所以想靜靜地的話可以唔洗諗lee到。
2014-01-06
$130 (其他)