2016-05-16 647 浏览
又係一個星期放縱一下自己既時候啦🙈🙈一放工同個朋友就衝咗去銅鑼灣食我好期待既小甜谷,一大堆既甜品諗起都興奮❤️❤️一入到去裝修好靚,好有去咗外國咁,感覺好relax,我地急不及待叫野食,叫咗👇🏻👇🏻🍲忌廉汁煮蜆配蒜蓉多士個蜆好有鮮味,好香 用焗咗既多士配啲汁,味道好濃份量啱啱好個汁好濃但唔會蓋過蜆嘅鮮味💫🍖醬燒咖哩蜜糖BB豬肋骨配薯條個醬真係精髓,一問之下,原來係韓國帶番黎既配方,聽個名怪怪地,個咖哩味完全冇蓋過蜜糖味,有好少好少辣味,又帶啲甜味,個味道好豐富,冇諗過可以咁夾,個豬肋骨肉好入味,亦好軟好易咬👍🏻👍🏻值得推介🍱黑松露燒雞焗墨魚汁飯我本身好中意食焗飯,所以叫個試下,墨魚汁煮飯,處理得唔錯,唔會過多汁令個飯太濕,亦好夠味,唔會太喊甜品個part真係好正🍧🍰女仔都鐘意甜品嘛🙆🏼可自由選擇👏🏻宇治抹茶芭菲有好多層次,加埋一齊食好有口感🤘🏻抹茶味真係好濃郁,帶點苦澀味,仲有我至愛既小丸子,仲有一層卜卜脆既粟米脆片👍🏻🍮荔枝奶凍、抹茶雪糕、梳乎窩夫奶凍有荔枝香,但唔夠凍同有少少浠最正既係個窩夫,上枱時有啲暖暖地,再加上蜜糖既甜味,唔會太over😚
又係一個星期放縱一下自己既時候啦🙈🙈
🍲忌廉汁煮蜆配蒜蓉多士
🍖醬燒咖哩蜜糖BB豬肋骨配薯條
🍱黑松露燒雞焗墨魚汁飯
甜品個part真係好正🍧🍰女仔都鐘意甜品嘛🙆🏼可自由選擇
👏🏻宇治抹茶芭菲
🍮荔枝奶凍、抹茶雪糕、梳乎窩夫
奶凍有荔枝香,但唔夠凍同有少少浠