2021-01-17
小編其實試左喱個刨冰好一段時間啦,但因為太懶既關係,拖到宜加先出POST,希望大家唔好介意啦~😝🙊.#醬爆 -- #奶醬脆多刨冰 🍧有冇人同小編一樣,都係奶醬控,如果食多士都係揀奶醬多,西多士都係鐘意配煉奶而唔係糖漿~所以當時見到喱度有奶醬口味既刨冰,就一定要試下佢啦🤤個冰一上枱都幾吸精,大大碗而且淋滿曬花生醬🥜同煉奶🥛,再配埋豆腐味既cream,加粒脆多士🍞,外貌👍🏻味道方面,小編覺得佢既花生味都算濃既,而且味道偏鹹少少,但有煉奶同豆腐cream中和返就完全冇問題。😉 不過我覺得如果陣花生味可以再香濃d就更加好!🙈 而冰底方面佢就比較細碎,只要一擺喺口就好快會溶!不過小編大愛喱種口感,唔知你地又一唔一樣呢😋同埋大家可以放心,佢成個冰都比d醬包裹住,唔洗怕食食下會冇味~食到中間仲會有花生粉!食到底仲有牛奶布丁添啊,都幾有驚喜,食得幾開心🍮🥳但係佢跟既個杯仔應該係溝稀左既煉奶,小編覺得味道上冇太大幫助,同埋落左會令個冰溶得快d,所以唔加好過加既我覺得🤭.#OREO豆腐幻蓋珍珠奶茶 🥤因為小編既朋友仔有COUPON,係包一款冰同一杯野飲,所以就揀左佢黎試下~~不過,味道好一般🙁個奶蓋係有豆
#醬爆 -- #奶醬脆多刨冰 🍧
#OREO豆腐幻蓋珍珠奶茶 🥤
個奶蓋係有豆腐味既,但唔CREAMY同唔厚身⋯然後奶茶味唔香,D珍珠又唔係煙韌⋯唔係小編杯茶,所以都唔推介你地叫啊⋯🙅🏻♀️
🏆 「豬」味指數:7/10 (淨係比個冰😆)
📌 溫馨提示:始終D冰比較幼身,所以都比較快溶,你地食既時候記得快快手打完卡就好食喇,洽左冇咁好味嫁~~