2009-04-29 25 浏览
同父母親去TST行街, 差唔多5點幾, 去到新港中心見到鼎泰豐, 個個即時話要食 (原因係開業至今都未有機會試), 可能時間尚早, 無需要等位就入得, 太好啦!先講佢哋的服務一流, 有笑容, 時常幫你fill茶. 之後, 我們開始點菜, 4人共點咗小籠飽 x 2, 菜肉餃 x 1, 擔擔麫, 酸菜肉絲撈麫, 紅燒牛肉燉湯 & 油菜.小籠飽 - 里面真係多汁, 個皮又簿, 好 juicy (係我們的至愛, 所以order兩籠)菜肉餃 - OK, 都好食 (菜的比例多過肉, 唔會覺得肥)擔擔麫 - 少辣, 但太細碗, 4人各分得一擔酸菜肉絲撈麫 - 都係細碗, 但好味, 麫質適中紅燒牛肉燉湯 - "超"細碗 (見意order紅燒牛肉麫好過, 起碼有啖麫食)Overall食物OK, 最喜歡係小籠飽, 如果唔需要等位都會再嚟食, 要等成粒鐘先有得食就no way啦~~

擔擔麫 - 少辣, 但太細碗, 4人各分得一擔
酸菜肉絲撈麫 - 都係細碗, 但好味, 麫質適中

2009-04-04