2009-08-11 87 浏览
咏藜园登记姐姐问我地搭枱好唔好㖞梗系唔好啦,等位要等几耐吖好快嘅啫,不过搭枱都好阔落,一啲都唔迫架咁我地等位吖比咗张纸仔比我地之后唔知点解佢忽然之间可以变张二人枱出黎比我地前菜小食迫你要嘅 后 : 酸椰菜前 : 花生两个都好好食,尢其个酸椰菜,正!!!拌海蜇,好爽,好粗,酱料够味,呢个好呀炸馒头,外面脆卜卜,入面软绵绵,不过店子孤寒啲,劲少练奶担担面,无以前大磡村咁好食以前仲系大磡村时,爹地妈咪成日都带我去食架面够弹牙,亦唔会打结,面条系得嘅不过个汤底真系唔知想点花生味唔浓唔香,只系咬到有花生时,感觉到有花生唔够辣,唔关我食得辣事,系一啲辣味都无清炒蒜蓉白菜仔,呢个好好食,又唔油赛螃蟹,一上到枱,我望住碟嘢心想 : 无嘢呀,呢个系赛螃蟹 ? 蛋黄呢 ?无蛋黄都唔梗要喇,仲要油到爆我唔识点形容,总之成件事好差感觉差,味觉梗差卖相 ? 有咩 ? 白雪雪一碟嘢,一啲色彩都无,睇见都把火呀韭黄肉丝炒担担面饼饼食呢个面好好食架配料足,味够,不过油咗少少但都可以接受咕噜肉,卖相好靓上枱时热辣辣,又香但当夹起一旧圆形嘅肉,放入口咬一口时咬极都咬唔开,咬开了...唔好食呀,食到我喷火总结就系,黎"咏藜
咏藜园
登记姐姐问我地搭枱好唔好㖞
梗系唔好啦,等位要等几耐吖
好快嘅啫,不过搭枱都好阔落,一啲都唔迫架
咁我地等位吖
比咗张纸仔比我地之后
唔知点解佢忽然之间可以变张二人枱出黎比我地
前菜小食迫你要嘅
后 : 酸椰菜
前 : 花生
两个都好好食,尢其个酸椰菜,正!!!
拌海蜇,好爽,好粗,酱料够味,呢个好呀
炸馒头,外面脆卜卜,入面软绵绵,不过店子孤寒啲,劲少练奶
担担面,无以前大磡村咁好食
以前仲系大磡村时,爹地妈咪成日都带我去食架
面够弹牙,亦唔会打结,面条系得嘅
不过个汤底真系唔知想点
花生味唔浓唔香,只系咬到有花生时,感觉到有花生
唔够辣,唔关我食得辣事,系一啲辣味都无
清炒蒜蓉白菜仔,呢个好好食,又唔油
赛螃蟹,一上到枱,我望住碟嘢
心想 : 无嘢呀,呢个系赛螃蟹 ? 蛋黄呢 ?
无蛋黄都唔梗要喇,仲要油到爆
我唔识点形容,总之成件事好差
感觉差,味觉梗差
饼饼食呢个面好好食架
配料足,味够,不过油咗少少但都可以接受
咕噜肉,卖相好靓
上枱时热辣辣,又香
但当夹起一旧圆形嘅肉,放入口咬一口时
咬极都咬唔开,咬开了...
唔好食呀,食到我喷火
总结就系,黎"咏藜园",只可以食小食,包点,面食
其他的,谂都唔好谂呀
两个人食,埋单$318
相关网志 : http://hk.myblog.yahoo.com/jessicalim1112/article?mid=5872

差 咕噜肉
差 赛蟧蟹