2019-09-15 95 浏览
今日同男朋友去MegaBox睇戲,睇完就照舊去醫肚仔,但係MegaBox冇咩啱食,所以最後就去咗附近嘅九龍灣展貿中心,搵搵有無新開嘅餐廳。無意中就俾我哋發現到呢間小清新嘅餐廳,主打係東南亞菜&fusion菜。環境好好,疏落有致,坐得好舒服。《椰子雞湯》$78湯底好清,同平時飲開嘅唔同,不過椰子味嘅味道都幾突出,但係就略嫌唔夠酸,雞肉口感都唔錯,唔會好老。《串燒拼盤》$88拼盤有豬、牛、雞各兩串,燒得唔錯,有炭火嘅香氣,肉質都幾鬆軟,但肉較小🤣《青咖喱烤雞肉意粉》$98青咖喱味道好濃,帶微辣,越食越開胃,值得一讚係意粉軟硬度適中,食起嚟幾彈牙,同青咖喱冇諗過係咁絕配,唔錯!《香茅蝦醬燒雞》$168燒雞肉質好嫩滑,外皮微脆又入味,好好味!如果蝦醬味道再多啲就更好 總括黎講,味道同服務都唔錯,新開可以黎試一試😃😃

《椰子雞湯》$78

《串燒拼盤》$88

《青咖喱烤雞肉意粉》$98

《香茅蝦醬燒雞》$168

總括黎講,味道同服務都唔錯,新開可以黎試一試😃😃