2017-08-21 50 浏览
很多咖啡店都去過,最近就去了一間位於旺區的商業大廈裏面的一間咖啡店。想去的時候有點兒「中伏」的感覺,因為不能乘坐電梯,只能走樓梯,如行動不便的不建議,所以都是比較適合年輕人。雖然有最低消費,但是最低消費都是非常合理的,大概是每人一個餐左右, $100左右就有了。我們最後選了幾款Dinner Choice可以選擇兩款食品,一款醬汁和一款粉。我就選擇了蘑菇雞肉南瓜忌廉汁長通粉朋友就選擇了煙鴨胸吞拿魚忌廉汁意粉因為成場比較爆滿,而且人手不算太多,所以都要等一下,可以傾住計等,嘢飲來先。野飲就選擇了朱古力沙冰,朱古力味濃郁非常好味,唔係好廉價的朱古力粉。等左一陣終於到,嘢食熱辣辣而且份量好大!蘑菇雞肉南瓜忌廉汁長通粉:蘑菇雞肉裏面嘅雞肉比較滑,長通粉都係啱啱好唔會太林。煙鴨胸吞拿魚忌廉汁意粉都唔錯,忌廉汁意粉啱啱好又係唔會煮得太耐!煙鴨胸同埋吞拿魚嘅配搭唔錯,唔會熱氣而且可以食到飽飽。最後坐咗幾粒鐘先至走,其實食個飯可以坐咁耐傾咁耐計或者打下機,玩下桌上遊戲,都係一個幾好嘅休閑享受。

我們最後選了幾款Dinner Choice
可以選擇兩款食品,一款醬汁和一款粉。
我就選擇了蘑菇雞肉南瓜忌廉汁長通粉
朋友就選擇了煙鴨胸吞拿魚忌廉汁意粉

等左一陣終於到,嘢食熱辣辣而且份量好大!
蘑菇雞肉南瓜忌廉汁長通粉:
蘑菇雞肉裏面嘅雞肉比較滑,長通粉都係啱啱好唔會太林。