🦐泰式生蝦刺身每次食泰國餐廳必點生蝦刺身,呢度的生蝦十分新鮮,咬落去仍然十分彈牙,點少少傳統泰式酸辣汁,好惹味,好開胃。🦪海鮮孖寶(牛油蒜蓉燒蟶子皇+香燒扇貝)兩款海鮮做法相似,以牛油和蒜蓉燒得非常香口,再配上蔥花和炸白飯魚仔,令到口感更加豐富。蟶子很大隻,成隻放入口很有滿足感。而扇貝燒完出嚟都唔會乾身,仍然好鮮甜爽口。🦀泰皇咖喱法包軟殼蟹軟殼蟹份量十足,炸到金黃色,但又完全沒有油膩感,咬落去十分香脆。咖哩汁不算辣,仲帶有椰香味道,再加上香蔥、青椒等配料,味道香甜。再配以外脆內軟的法包,每一啖都可以沾滿香甜咖哩,十分滿足。🥤珍多冰傳統消暑解渴飲品,香滑的椰奶,加上紅黃綠珍多,而家夏天飲,特別解渴。🍹芒果沙冰芒果香甜,完全飲唔到酸味,沙冰亦都磨得很碎很滑。最難得嘅,係可以選擇少甜,啱晒我呢啲不喜歡太甜的顧客。🥭小曼谷原隻芒果糯米飯傳統泰國甜品,份量十足,芒果好大個,好香。糯米飯沾上香甜椰漿,再加上少少黑芝麻,又多了一種口感。
🦐泰式生蝦刺身

🦪海鮮孖寶(牛油蒜蓉燒蟶子皇+香燒扇貝)

🦀泰皇咖喱法包軟殼蟹

🥤珍多冰